Het WK voetbal is nog maar net achter de rug en op vrijdag 25 juli staat alweer een belangrijke afspraak op de agenda met de start van de nieuwe competitie in de Jupiler Pro League. Stadion garandeert meer dan ooit een bijzonder boeiend seizoen, met uitzendingen op vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond bij VTM, gehost door Maarten Breckx en Tom Coninx.

De 16 eersteklassers starten allemaal weer met een schone lei. En hun honger om de opvolger van kampioen Anderlecht te worden, is groot. Stadion brengt vanaf 25 juli 2014 elke vrijdag, zaterdag en zondag uitgebreide wedstrijdsamenvattingen, reacties op en analyses van de matchen én een vooruitblik op de te spelen wedstrijden in het weekend.

Stadion start op vrijdag 25 juli meteen met de Waalse topper: Standard – Charleroi. Een Standard in volle opbouw, maar al helemaal wedstrijdklaar, met in het achterhoofd de 3de voorronde van de Champions League. Benieuwd of de nummer 2 van vorig jaar ook dit voetbalseizoen de ambities kan waarmaken tegen een Charleroi dat altijd verrassend aan een nieuwe competitie begint, met nu maar liefst 7 nieuwe spelers.

Maarten Breckx trekt het nieuwe Stadion-seizoen op gang en hij zal vanaf 25 juli 2014 elke vrijdag Stadion hosten: “Op vrijdag nemen we in de eerste plaats de wedstrijden van die dag onder de loep. Maar we blikken ook al vooruit op de voetbalactualiteit van zaterdag en zondag. Wat zijn de toppers? Op welke manier leven clubs toe naar hun weekendwedstrijd? En we kijken ook over de lansgrenzen heen om te zien wat onze jongens doen in het buitenland. In samenwerking met VTM NIEUWS sturen we verschillende camerateams op pad om alle voetbalactua in beeld te brengen, zowel voor Stadion, als voor vtm.be.”

Op zaterdag en zondag neemt Tom Coninx het voortouw in de voetbalverslaggeving: “Op zaterdag ligt het zwaartepunt op de samenvattingen uit de Jupiler Pro League. Van elke wedstrijd kom je alles te weten, van ploegopstelling tot het feest van de overwinning na de match. Maar we kijken ook naar het buitenland, naar onze Rode Duivels in de verschillende topcompetities en we werpen een blik op het tweedeklassevoetbal. Op zondag gaan we dit jaar meer wedstrijden kunnen tonen. En we blijven ook discussiëren en analyseren over het voetbal. Elke zondagavond nodig ik 2 voetbalanalisten - telkens Wim De Coninck en afwisselend Aad de Mos en Tom Soetaers - uit in de studio voor een goede babbel.”

Vanaf 25 juli nemen Maarten en Tom plaats in een fris, nieuw decor en zijn ze klaar om de voetbalfans elke vrijdag, zaterdag en zondag op de hoogte te houden van al het voetbalgebeuren. Peter Denruyter, VTM NIEUWS Head of Sports: “Het Stadion-team werkt elke dag keihard om de sportliefhebber een fijn programma te serveren. We zijn nu op een punt dat we met recht en rede kunnen zeggen dat we een vaste plaats bij de voetbalfan hebben. De reacties zijn positief. We wakkeren de discussie aan en we zorgen voor een mooie bijdrage in het Belgische clubvoetbal. Als Head of Sports kan ik alleen maar tevreden zijn met zo’n geweldige groep van medewerkers én kijkers die gepassioneerd zijn door het spelletje. Wij gaan in ieder geval ons best doen om die positieve lijn door te trekken”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: