Met zijn tweede solo-cd ‘De Mooiste Musettes’ zorgt zanger/accordeonist Matthias Lens alvast voor een mooie bevestiging. Na het succes van z’n titelloos debuut album – dat ook al wekenlang in de Top 10 stond van Ultratop Album 50 – klimt zijn nieuwe cd in de derde week Ultratop notering naar de 8ste plek, en dit tussen grote namen als Stromae, Coldplay, Ed Sheeran en Triggerfinger. Op “De Mooiste Musettes” heeft Lens twaalf instrumentale Musette-pareltjes verzameld. Voor platenfirma ECV Music van Patrick Busschots is het ondertussen al de derde Top 10 album notering op rij.

Amper drie weken na de release van zijn nieuwe album 'De Mooiste Musettes' staat Matthias Lens met z’n tijdloze accordeon-cd op nummer 8 in de Ultratop Album 50. Een mooie bevestiging van de zanger/accordeonist, nadat ook zijn solo debuut album vorig jaar meerdere weken in de Top 10 stond. De sympathieke artiest vertoeft hierbij in het bijzonder goede gezelschap van o.a. Stromae, Coldplay, Ed Sheeran, Triggerfinger, Arctic Monkeys, London Grammar en 5 Seconds Of Summer, die allen momenteel in de top 10 zijn terug te vinden. ”Ik moet zeggen dat ik heel erg geschrokken ben en thuis een vreugdedansje heb gedaan toen men mij het heugelijke nieuws vertelde. Ik sta daar toch maar mooi tussen al die grote namen, die volop op de grote festivals spelen nu en waarvan er ook een deel onlangs op Werchter stonden. Tijdens de vele optredens de voorbije weken kreeg ik van heel wat mensen goede reacties op mijn nieuw album ‘De Mooiste Musettes’. Mede gedragen door de heersende Tour de France-sfeer, de vakantie en het ondertussen mooie weer, hoop ik dat het succes van het album 'De Mooiste Musettes', dat perfect past in dat plaatje, nog even mag aanhouden", zegt de enthousiaste twintiger.

Op ‘De Mooiste Musettes’ verzamelt Matthias Lens de grootste klassiekers en leukste melodieën uit dit warme en melancholische genre. De tracklist bestaat niet alleen uit kleppers als ‘Reine de musette’, ‘Sous le ciel de Paris’, het prachtige ‘La vie en rose’ of het mooie ‘Valse d’Amélie’, ook het ijzersterke 'Biscaya' van James Last is terug te vinden op dit meeslepende album.

Derde succes op rij voor ECV Music

Niet alleen glunderende gezichten bij Matthias Lens en z’n manager Ilia Beyers, ook platenfirma ECV Music van Patrick Busschots deelt in de vreugde en scoort drie op een rij: “Ik ben vandaag bijzonder fier omdat we drie full-cd’s gereleased hebben ondertussen en dat die alle drie in de top 10 zijn geraakt van de Ultratop album 50. Na het titelloze debuut van Matthias Lens en ‘Cover Story’ van Glennis Grace, staan we nu in de Top 10 van de Ultratop hitlijst met een accordeon-album, ik kan alleen maar zeer blij en trots zijn met dit resultaat”, aldus Patrick Busschots.

Druk

Voor Matthias Lens zijn het nog steeds heel drukke tijden. “Sinds hij z’n titelloos debuutalbum uitbracht vorig jaar, rinkelt de telefoon bij ons onophoudelijk en is de vraag naar optredens voor Matthias Lens alleen maar toegenomen. Organisatoren boeken Matthias omdat hij voor een betaalbare prijs heel wat te bieden heeft. Hij is een zanger/accordeonist die weet hoe je ambiance moet maken en hoe je ervoor moet zorgen dat elk optreden uitgroeit tot een volksfeest. Overal waar Matthias al is gaan optreden wordt hij quasi teruggevraagd en daardoor heeft hij inderdaad nu al een zeer drukke agenda. Ook voor 2015 staan er al heel wat optredens in aanvraag, en met de top 10 notering van z’n nieuwste album ‘De Mooiste Musettes’ verwachten wij nog meer aanvragen”, zegt Ilia Beyers van Globe Entertainment.

In 2015 maakt Matthias Lens tijdens de 10de verjaardag van Het Schlagerfestival in de Ethias Arena in Hasselt zijn opwachting op het podium. Matthias zal op de drie aangekondigde festivaldata eind maart aanwezig zijn.

‘De Mooiste Musettes’ van Matthias Lens ligt nu in de winkel en is ook verkrijgbaar via iTunes!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over