Op zaterdag 7 oktober verschijnt ‘Plettenberg’, het derde full album van Mathieu & Guillaume. Maar ongeduldige fans kunnen al op zaterdag 30 september afzakken naar Maurice Coffee bar van Véronique Leysen in Antwerpen waar voorbijgangers in de straat getrakteerd zullen worden op een ‘silent pop-up concert’.

Op 30 september treden Mathieu & Guillaume op in de vitrine van Maurice Coffee Bar onder de Boerentoren in Antwerpen. Voorbijgangers in de straat krijgen een hoofdtelefoon waarmee ze in primeur live kunnen luisteren naar de nieuwe nummers. ‘Plettenberg’ is het derde full album en draagt een zeer speciale betekenis met zich mee. Het titelnummer is een eerbetoon en werd meegeschreven en ingezongen door Stef Bos.

Twee jaar geleden verloor Guillaume een goede vriend in Zuid-Afrika. “Het verdriet heeft me lang achtervolgd. Uiteindelijk ben ik naar Plettenberg Bay afgezakt tot op de plek van het ongeval. Toen ik terug kwam heb ik de woorden gevonden voor een lied”, vertelt Guillaume. “Ik stuurde het nummer door naar Stef Bos die in Zuid-Afrika woont en hij vulde de tekst aan met een prachtige strofe in het Afrikaans.” ‘Plettenberg’ werd meteen ook het titelnummer. “Het album is live in de studio opgenomen om onze echte sound en ziel vast te leggen”, vult Mathieu aan. “Het zijn allemaal eerlijke en herkenbare verhalen geworden over twijfelen, kiezen, winnen en verliezen. Iets wat ons de afgelopen jaren sterk getekend heeft in goede en soms ook in minder goede zin.”

Het wordt een druk jaar voor Mathieu & Guillaume met op 7 oktober de aftrap van hun nieuwe theatertournee ‘Als ik van u was’ en in het voorjaar de theatertournee SPORTMAN aan de zijde van Ruben Van Gucht. Daarnaast zijn ze elke zaterdagochtend te horen op Radio 2 als de huismuzikanten van het populaire programma De Weekwatchers.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: