Masters@Rock in Torhout heeft ondertussen al bekend gemaakt dat hun tweedaags festival in augustus aan een make-over bezig is. Hun festival gaat nog steeds door, maar het zal in een grote tent doorgaan ipv volledig openlucht én het zal niet meer metal- of hardcore getint zijn. Door tegenvallende opkomst de voorbije jaren ziet Masters@Rock zich genoodzaakt om zich op een breder publiek te richten en de aangeboden muziekstijl open te trekken om zo hopelijk meer volk te trekken. Hoe breed ze zullen gaan in keuze van rockmuziek en -groepen is nog niet duidelijk want tot nu toe zijn er nog geen namen van hun affiche bekend. Het blijft wat dat betreft nog spannend afwachten…

Hun Indoor versie in de winter, die vorige vrijdag doorging in De Mast, is altijd wel een leuk avondje gevuld met rockmuziek. Op de affiche van Masters@Rock Indoor staan geen originele grote bands, maar krijgen we tributebands geserveerd. Sommige stellen zich wel eens vragen bij tributebands, maar in deze tijden is het niet altijd simpel om naar de originele bands te gaan kijken, zij het door het kostenplaatje of door de tickets die heel vaak heel snel zijn uitverkocht. Tribute bands bieden vaak een heel goed alternatief.

Monkey Wrench, een tribute aan Foo Fighters, komen uit Nederland en stonden voor het eerst voor een groter publiek. Zelf konden we ze al eens aan het werk zien in een keldertje van een café in Antwerpen en wisten we dat deze band Foo Fighters zeker geen oneer aan doet, integendeel, ze doen dat goed. Foo Fighters zijn nog altijd heel hot en we konden dan ook vaak mensen zien mee zingen.

The Perfect Tool was dan weer een tribute aan Tool. Voor mezelf een ongekende Amerikaanse progressieve rockband en ondertussen ook niet echt bemind. Hoewel ze strak speelden, was het voor een onwetende ook vrij eentonig en soms langdradig, maar de Tool-fans dachten daar duidelijk anders over en kregen door dit optreden van The Perfect Tool, weer zin naar meer.

Zen Garden, uit Italië, bracht een tribute aan U2. Muzikaal behoort U2 toch wel tot de grootste van deze aardkloot, maar het concept Bono wordt door sommige toch wel eens in vraag gesteld. Laat ons zeggen dat dat met deze Bono-Look-a-Like niet anders was. Zijn ‘air’ straalde ook door tot vanachter in de zaal. Zen Garden’s zanger had ook wel een stem die heel erg geleek op die van Bono, maar niemand zal ooit de vergissing maken om te denken dat het hem ook echt is, want zijn Engels was met momenten echt miserabel slecht, soms op het grappige af. Maar de nummers van U2 blijven wel goed en dat maakte wel iets goed.

Bij vorige editie van Masters@Rock Indoor was er een tribute van het Australiche AC/DC en kregen we op het festival de Australische band Airbourne, door velen wel eens de jongere versie van AC/DC genoemd. Dit jaar was het dus de tribute aan U2 uit Ierland, mogen we onze rockgedachten dan zetten richting The Cranberries voor op de affiche van augustus?? Of zijn er geen hints deze keer en wordt het toch iets anders? Vanaf dat er meer geweten is, zal FrontView Magazine je zeker op de hoogte brengen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: