Vanaf 17 september 2014 zal Marie Vinck te zien zijn in spektakel-musical 14-18, in de rol van Céline (eerder gespeeld door Maaike Cafmeyer). Marie zal 7 van de 10 voorstellingen per week gaan spelen. Marie Vinck: “Ik vond het zelf een zeer indrukwekkende ervaring om 14-18 te zien. Wat een spektakel! Zo groots durven denken, daar hou ik van. Spannend om daar deel van uit te maken. En fijn ook om voor de allereerste keer eens een uitstap naar het musical-genre te maken!”

Marie Vinck (Antwerpen, 1983) is bekend van theater, film en tv. Zo speelde ze bij NTGent in Bittere Tranen van Petra van Kant (2011). Marie speelde ook hoofdrollen in een tiental Vlaamse Films. Ondermeer in Smoorverliefd, Adem, Loft en De Kus. Ook in Nederlandse films was zij te zien, zoals in Ivo Van Hove's Amsterdam, Eddy Terstall's Vox Populi en in Making of van Thijs Baeyens. Televisiekijkers kennen Marie als 'Marie-Claire' in De Rodenburgs, als 'Louise' in De smaak van de Keyser, als 'Esther' in Stijn Coninx' Kavijaks en als ‘An Rutten’, de hoofdrol in de tiendelige TV-serie Zuidflank.

Spektakel-musical 14-18 wordt vanaf 5 september 2014 hernomen.
14-18 won onlangs de Musicalworld Award voor Best Productie, Beste mannelijke bijrol (Bert Verbeke) en Beste Ensemble. Intussen zijn er reeds meer dan 240.000 tickets de deur uit, waarmee de succesvolle musical Daens uit 2008 nu al ruimschoots werd geëvenaard.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: