© Dimitri Vanlommel

Gloednieuw album vanaf maandag in de winkrelrekken!

Goed nieuws voor de talrijke Marco Borsato fans in Vlaanderen en Nederland, want na een muzikale stilte brengt Borsato op maandag 25 november het langverwachte album Duizend Spiegels uit. In het verlengde van het nieuwe album, gaat Borsato volgend voorjaar weer concerteren en naar goede gewoonte komt hij ook naar Vlaanderen. Na een uitverkochte theatertour in 2011, zal Borsato op woensdag 21 mei een concert geven in het Antwerps Sportpaleis. Tijdens dit Duizend Spiegels concert zal Borsato voor het eerst nummers spelen uit het nieuwe album, maar ook zijn grootste hits zullen natuurlijk op de setlist terug te vinden zijn. Tickets voor het Duizend Spiegels concert kunnen vanaf komende zaterdag 23 november om 11u00 besteld worden via www.teleticketservice.com of op 070/345.345.

Op maandag 25 november verschijnt Duizend Spiegels, het 10e Nederlandstalige studioalbum van Marco Borsato, dat ook nu weer bestaat uit een perfect harmonische mix van herkenbare Borsato liedjes, afgewisseld met gedurfde, innovatieve songs. Vernieuwing, dat is wat John Ewbank – al jaren Borsato’s vaste producer – alvast realiseerde met de eerste single Muziek, een uptempo dansbare song waarbij Borsato de hulp krijgt van Bag2Bank en rapper Ali B. In eigen land was het voor Borsato in no time zijn 17de nummer één hit. Overigens heeft Borsato wederom voor een bijzondere prestatie gezorgd want de bloedmooie ballade Ik Zou Het Zo Weer Overdoen – een duet met Trijntje Oosterhuis, tevens ook terug te vinden op het nieuwe album Duizend Spiegels, was één week na release goed voor Borsato’s 18de nummer één hit. 

Voor mij was het weer heel bijzonder om, samen met mijn vaste producer John Ewbank het nieuwe album Duizend Spiegels te kunnen maken. We zijn gestart met de gedachte dat we een gevarieerde plaat wilden maken, waarop een rijk scala aan stijlen en stemmingen elkaar zouden vinden”, zegt Borsato. Naast Trijntje Oosterhuis heeft Borsato voor Stem ook Gers Pardoel kunnen strikken. Het nummer  Samen Voor Altijd nam Borsato op met zijn tienjarige dochter Jada (met bijdragen van rapper Lange Frans met zijn vijfjarige zoon Willem Frederiks en John Ewbank met zijn achtjarige dochter Day).

Nieuw(e) concert(en)

In het verlengde van het nieuwe album Duizend Spiegels, gaat Borsato komend voorjaar weer op tour met z’n band. Op vrijdag 11 april wordt in Utrecht de aftrap gegeven van de Duizend Spiegels tour die Borsato langsheen de 12 provinciën brengt in Nederland, met als eindpunt het Ziggo Dome in Amsterdam. Voor Borsato aansluitend tijdens de meivakantie gaat optreden in Curaçao, komt hij op woensdag 21 mei 2014 naar zijn geliefde Antwerps Sportpaleis.

Marco: “Ik ben heel blij dat het wederom gelukt is om volgend jaar ook een concert te kunnen geven in het Antwerps Sportpaleis. Ik zeg heel vaak dat het voor mij thuiskomen is omdat het een plaats is waar ik heel graag met mijn band kom spelen.”

Muzikale spiegel

Wie naar het Duizend Spiegels concert komt kijken, zal vooral ingepakt worden door de muziek, die meer dan ooit centraal staat.
Marco: “Muziek heeft het effect van duizend spiegels. Een tekst wordt bij wijze van spreken door duizend mensen op duizend manieren geïnterpreteerd. En al die versies zijn even waar, omdat elke persoonlijke interpretatie uiteindelijk iets zegt over jezelf en over je eigen geschiedenis.”
Omringd door z’n ijzersterke band zal Borsato, voor het eerst in Vlaanderen, nummers spelen die afkomstig zijn uit z’n nieuwe cd Duizend Spiegels.

Vanaf zaterdag 23 november om 11u00 kunnen er via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 tickets besteld worden voor Marco Borsato Duizend Spiegels, op woensdag 21 mei 2014 in het Sportpaleis in Antwerpen. Concertorganisator Mojo Concerts benadrukt dat wie zeker wil zijn van een ticket, best snel reageert en bestelt want het aantal concerten gaat heel beperkt zijn.

Meer informatie over de tournee en het nieuwe album: www.borsato.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Marco Borsato
Datum: 
woensdag 21 mei 2014
Locatie: 
Sportpaleis, Antwerpen

Reservatie:

070 345 345
Meer over