Dimitri Vanlommel

Vlaanderen is en blijft fan van Marco Borsato. Het bewijs: bijna 19.000 enthousiaste fans die 2,5 uur de ene na de andere hit van begin tot einde meebrullen in het Antwerpse Sportpaleis. Voor de sympathieke noorderbuur is de terugkeer naar Vlaanderen alvast een ware triomf, want ook morgen en zaterdag is het Sportpaleis volledig uitverkocht.

Marco Borsato heeft er na het faillissement van The Entertainment Groep en een beroerte zeker niet de makkelijkste periode van zijn leven opzitten. Maar na al die doffe ellende is hij nu terug helemaal “Thuis” op het podium. “Thuis” is naast de titel van zijn recentste album, ook de titel van zijn nieuwste concertreeks waarmee hij de afgelopen weken met succes doorheen Nederland heeft getoerd.

Maar voor Vlaanderen had Marco Borsato alvast iets speciaal in petto. Zo opteerde hij voor het grote Sportpaleis in plaats van kleine theaterzalen. Ruilde hij de intieme setting in voor een indrukwekkende ledwall en bracht hij een 13-koppige band mee die live ruim 20 nummers perfect begeleidden. Kortom, kosten noch moeite werden gespaard voor deze concertreeks, want Marco Borsato beschouwt de concerttempel écht wel als zijn tweede thuis. Na dit weekend staat de teller niet voor niets op 53 concerten in Vlaanderens grootste muziektempel.

Openen deed Marco Borsato trouwens met enkele nummers uit zijn recentste plaat. Zo passeerden achtereenvolgens “Thuis”, “Wat doe je met me” en “Wakker” de revue. Als vervolgens “De waarheid” weerklinkt, is iedereen klaar om van de eerste tot de laatste noot mee te zingen. Straf! Later volgt nog een luidkeels meegebrulde “Dromen zijn bedrog” en een geweldige apotheose met o.a. “Ik leef niet meer voor jou”, “Rood” en “Afscheid nemen bestaat niet”.

Tussen al deze meezingers was er ook geregeld tijd voor intiemere nummers zoals “Dochters” of “Nooit meer een morgen / Wat zou je doen” en “Zij”. Tijdens dat laatste nummer vloog Marco trouwens over het publiek heen richting het B-podium om tussen hen o.a. “een beetje tijd” en “Lentesneeuw” in te zetten.

Dat Borsato een hechte band heeft met zijn kinderen werd duidelijk toen special guests Nico & Vinz langskwamen. “Hen heb ik leren kennen dankzij mijn kinderen”, aldus Borsato. Hun monsterhit “Am I wrong” was alvast een meer dan geslaagd intermezzo.

Kortom Marco Borsato weet als geen ander hoe hij van het Sportpaleis een gezellige huiskamer kan maken waarbij er geregeld een stevig feestje wordt gebouwd. Sterke prestatie voor de intussen 51-jarige noorderbuur die helemaal terug is van (nooit) weggeweest.

Later dit jaar volgt er trouwens een extra concert in de Ancienne Belgique. Snel zijn beloofd alvast de boodschap te worden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over