Manu Chao en Esperanzah! delen een mooi verhaal. In 2001 verschijnt zijn album "Proxima Estacion: Esperanza" en het jaar nadien... het gelijknamige festival. Esperanzah! staat voor hoop, ontmoetingen, uitwisselingen en engagementen met als grote voorbeeld deze  « citoyen du présent ». De energie Manu Chao en zijn bereidheid om te werken aan een rechtvaardige wereld inspireert Esperanzah om hetzelfde te doen. Deze sterke band geeft een reden om 4 dagen samen te komen en feest te vieren... hoop voor altijd! De poster voor de 4 dagen onthult extra namen naast Ayo, FAUVE ≠ en Alborosie!

Kery James (Fr) _ Zaterdag 2 augustus: Kery James belichaamt de woede van de voorstad met punchlines vol finesse. In augustus kan u mee gesticuleren op deze gentlemen's rap! 

Plaza Francia - Catherine Ringer (des Rita Mitsouko) zingt Müller & Makaroff (The Gotan Project)(Fr - Argentinië) Vrijdag 1 augustus: Dit is het resultaat van een gedurfde ontmoeting tussen twee verschillende werelden. Dit leidt tot een vernieuwend resultaat: Een atypische tango in een spannende outfit.

Les Ambassadeurs (Mali) Zaterdag 2 augustus: Salif Keita, Cheick Tidiane Seck en Amadou Bagayoko (Amadou&Mariam) starten een nieuw hoofdstuk met hun groep, Les Ambassadeurs. Een mythische Afrikaanse formatie opgericht in de jaren 70. Deze heerlijke groovy fusion op Esperanzah!

Jupiter & Okwess International (Congo) Zondag 3 augustus: Maak je klaar voor een reis met de charismatische leider van de Kinshasa-trance en zijn groep: Jupiter & Okwess International ! De groovy klanken van zijn laatste album, Hotel Universe, zullen de abdij van Floreffe inpalmen!

Mayra Andrade (Kaap Verdië) Zaterdag 2 augustus: Reizend tussen westerse romantiek en zuiderse sensualiteit stelt Mayra Andrade haar vierde album Lovely Difficult voor. Een karaktervolle demonstratie van vrijheid spelend met de grenzen van stijl en taal.

Blitz The Ambassador (Ghana) Zondag 3 augustus: De Ghanese muzikant, componist en producer Blitz The Ambassador, die ondertussen in New York woont, is terug met een derde album ‘ Afropolitan Dreams’. Een rauwe energie zal u tijdens het concert meenemen op een tripje naar het Afrikaanse continent.

DakhaBrakha (Oekraïne) Vrijdag 1 augustus: De fenomenale Oekraïense wereldmuziekgroep onthuld haar muzikale sluier, soms wild en energiek dan weer intiem. Hypnotiserende gezangen en hectische ritmes geven kleur aan deze heilige, hedendaagse alliantie.

Jah9 (Jamaïca) Vrijdag 1 augustus: Jah 9 is met haar "Jazz on Dub" een opkomende Jamaïcaanse ster. Haar poëzie doordrongen van activisme en spiritualiteit zorgen voor een unieke energie.

Palenke Soultribe (Colombia) Zaterdag 2 augustus: Het Colombiaanse electro-cumbia duo Palenke Soultribe belooft een opwindende sfeer. Op het menu: Een sfeervolle show met een explosieve mix van elektronica en afro-colombiaanse ritmes!

Txarango (Spanje) Zondag 3 augustus: Het fenomenale Catalaanse Txarango staat deze zomer op het podium van Esperanzah ! Geniet van hun explosieve cocktail van punk en borrelende salsa!

The Summer Rebellion (Fr-Canada) Vrijdag 1 augustus: De Summer Rebellion brengt een onwaarschijnlijke en pittige mix van blues, pop en elektronica. Een niet te missen gewaagd Belgisch samenspel van stem en accordeon op Esperanzah!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Esperanzah!
Datum: 
31 juli & 1, 2 & 3 augustus 2014
Locatie: 
Abdij van Floreffe

Reservatie:

Meer over