3 dagen feest in Mechelen op maar liefst 8 locaties

Het driedaags muziekfestival Maanrock is toe aan haar 21ste editie en vindt plaats van 25 t.e.m. 27 augustus in de Mechelse binnenstad. Het festival serveert je drie dagen lang een pittig muziekprogramma. Dit jaar staat er buiten muziek ook dans en theater op het programma én breidt het festival uit van 4 naar 8 locaties.

Zet het alvast in je agenda want tijdens het weekend van vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017 is het allemaal in Mechelen te doen. De stad maakt tijdens het laatste weekend van augustus plaats voor het grootste, gratis stadsfestival van Vlaanderen. Drie dagen voluit genieten van muziek, cultuur, dans en lekker eten. De organisatie onthult vandaag de volledige affiche, nieuwe samenwerkingen en de nieuwe feestlocaties.

Jaarlijks serveert Maanrock een breed muziekprogramma en dat is dit jaar niet anders. Een stevige afwisseling tussen pop, rock, hiphop, alternative-rock, jazz, dance en klassieke muziek. Verspreid over verschillende podia kan je een heel weekend lang genieten van lokale, nationale en internationale bands.

“Maar dit jaar gaan we nog een stap verder. We brengen nu ook dans en theater naar Maanrock. Dankzij de samenwerking met heel wat Mechelse partners zijn er dit jaar maar liefst 8 locaties in de binnenstad. Maanrock wordt zo nog meer een festival van en voor Mechelen, waar we het programma samen maken, en waar de bezoeker onze stad ontdekt”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest. Dit jaar krijgt het muziekfestival immers ook een Dansplein, een Theatertuin, MOES en Rommy’s Zomertuin. Dit maakt Maanrock uniek in zijn soort als muziekfestival. Een totaalbelevenis die je moet hebben meegemaakt!

Populaire toppers op de Grote Markt en IJzerenleen
Als gratis stadsfestival is het geweldig om elk jaar toch wel grote namen te serveren aan het publiek. Niet enkel internationale toppers maar ook Vlaamse helden staan op de affiche van Maanrock 2017.

Het Groot Podium op de Grote Markt brengt op zaterdag 26 augustus een mooie mix van muziekgenres met Basement Jaxx (dj-set), Starsailor, Faisal, Equal Idiots, The Lighthouse en de winnaar van de Maanrockrally 2016 Frie Malines. Op zondag 27 augustus ligt de focus op familie, gezinnen en veel sfeer met Stan Van Samang, Soulsister, André Brasseur, Discobaar A Moeder, Meskens in Motown en de kinderhelden Kapitein Winokioen Ghost Rockers.

Aan het Feest Podium kan je je uitleven op de allerbeste beats van diverse bands en dj’s. Geniet van genres als drum ’n bass/dubstep, dance, techno een feestmuziek. De aftrap van Maanrockwordt op vrijdagavond 25 augustus aan het Feest Podium ingezet met o.a. Van Echelpoel,Merdan Taplak Orkestar, DVTCH NORRIS, Only The Lonelies, Larsson, Dub Club Jack en de Mechelse winnaar van de DJ rally 2017 Willy Ocean. Op zaterdag 26 augustus mag je de drum ’n bass held Murdock verwachten maar ook Safi, Michael Midnight, Michael Schack, dj Benoeli en HER. Verwacht je tenslotte op zondag 27 augustus aan een goede portie techno, house, hiphop en feestmuziek van Jeroen Delodder (The Greatest Switch), Trish, Nukov & Yelmet, dj Smos, Junior Goodfellaz, Baz & Wits, de oerwout dj en dj Roony.

Klassiek en Apart Podium: ook een plek voor jong talent

Zowel op het Klassiek als Apart Podium wordt plaats gemaakt voor jong en bruisend talent. Op vrijdagavond 25 augustus wordt het startschot aan het Klassiek Podium gegeven met een gezellige jazzavond. De finalisten van de JazzContest tonen het beste van zichzelf. Dit jaar zijn dit Man Staris, Floris Kappeyne Trio, The AwkWords en Jonas Kaltenbach Quintett. Tot slot sluitCompro Oro de avond af.

Op zaterdag verzorgt Casco Phil naar jaarlijkse traditie het klassieke genre en op zondag zorgen de harmonieën, fanfares en brassbands voor heel wat sfeer.

Op zondag aan het Apart Podium geven de finalisten van de Maanrockrally het beste van zichzelf en wordt er afgesloten met het stevigere werk van Fleddy Melculy. Dit jaar wordt ook voor de eerste keer naast de Maanrockrally, de DJ Rally georganiseerd, i.s.m. vi.be. En daar blijft het niet bij. “Voor het eerst is er ook een programma op de Botermarkt vrijdag. In samenwerking met Mechelen Talentenfabriek komt er dan een free podium, een extra kans voor jong artistiek talent”, aldus Kristof Calvo.

Kinderen gaan op ontdekking op een nieuwe locatie: Rommy’s Zomertuin

Geen Maanrock zonder aandacht voor de kleinste festivalbezoekers! Dit jaar krijgen de kinderen een nieuwe locatie om zich uit te leven die omgedoopt werd tot Rommy’s Zomertuin. Op zondag 27 augustus komen de kleinsten aan hun trekken aan het Groot Podium met Kapitein Winokio, Ghost Rockers en de enige echte Rommy. Daarna zijn kinderen baas in de Sinte-Mettetuin (toegang via Schaalstraat). Ontdek alle hoeken van deze prachtige tuin, geniet van lekkere drankjes en wat foodtruck-lekkers of kom picknicken met het hele gezin. Gezellig en dat in hartje Mechelen tijdens Maanrock!

Nieuwe samenwerking met MOES

MOES is meteen de naam van een tweede nieuwe locatie tijdens het muziekfestival. Verwacht je aan meer dan muziek alleen. En dat allemaal in één van de stadstuinen in de Mechelse binnenstad: de prachtige tuin van het Oh!. Deze locatie transformeert op zaterdag 26 augustus tot een oase van eigenzinnige muzikale sessies, in een hippe sfeer met heel wat lekker eten en drinken uit de lokale buurt. Op zondag 27 augustus kan je hier lekker relaxen met rustige beats en een picknick.

“We zijn heel tevreden met deze nieuwe partner, weer één extra binnen de grote Maanrock-familie. Net als met Rommy’s Zomertuin gebruiken we één van de nieuwe stadsparken, zodat nog meer mensen die ontdekken”, aldus Calvo.

Het Cultuurplein wordt voor één weekend ‘Het Dansplein’

Tijdens het Maanrockweekend kan je niet enkel mee dansen op de beats van meer dan 70 artiesten aan de verschillende podia maar je kan zelfs deelnemen aan een groot dansevenement in openlucht. De derde nieuwe locatie die de naam ‘Het Dansplein’ krijgt, laat alle dansfanaten op zaterdag 26 en zondag 27 augustus helemaal uit de bol gaan. Deze nieuwe locatie wordt opgezet met drie dansscholen, namelijk El Ardoroso, Salsa Titanico en Apollo Swing.

Op zaterdag serveren ze je Lindy Hop met Apollo Swing en Argentijnse Tango met El Ardoroso. Daarna kan je een hele avond doorfeesten met 50% tango en 50% Lindy Hop. Op zondag 27 augustus kan je een initiatie salsa of kizomba volgen, dankzij Salsa Titanico. Na deze initiaties kan je opnieuw genieten van een heus Latin feestje met de leukste salsa, bachata, kizomba en nog veel meer…

Kortom: ideaal om de concerten aan de hoofdpodia af te wisselen met geweldige dansinitiaties en te proeven van verschillende dansstijlen.

De Theatertuin: i.s.m. Sjarabang vzw

De vierde en laatste nieuwe locatie van het Maanrock festival is ‘De Theatertuin’ (Moreelshuis, Moreelsstraat 3). I.s.m. Sjarabang vzw en De Moedertaal wordt de theatervoorstelling ‘De getemde feeks’ opnieuw hernomen op een gloednieuwe, gezellige locatie. Je geniet er niet enkel van theater maar ook van een goede portie muziek. Op vrijdag 25 augustus verzorgt Lien Schoeters de muziek. Een in Mechelen langzaam maar zeker een begrip binnen de muziekscène. Op zaterdag 26 augustus brengen Marina Stockx en Jo Braet het ‘Piafprogramma’. Ten slotte geniet je op zondag 27 augustus van een goede mix aan blues, pop, folk en country, gebracht door Villa B.

Het laatste weekend wordt een topweekend

Het zou stom zijn om het laatste weekend van augustus niet af te zakken naar Mechelen. Drie dagen lang geniet je op 8 verschillende locaties van de grootste muziekoptredens, een openluchtdansevent tot zelfs de meest gezellige en intieme optredens. Een groots stadsfestival voor jong en oud, waar iedereen wel zijn/haar gading terugvindt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Maanrock
Datum: 
25 - 27 augustus
Locatie: 
Binnenstad Mechelen

Reservatie:

Meer over