Vigilante bevindt zich ergens in de schemerzone tussen een band en een orkest. Het ensemble voert in hun eerste live show de muziek van TOOL uit. Denk aan Vigilante als een progressieve rockband waarin de gitarist werd vervangen door een volledig strijkorkest. Met dit muzikaal hybride project wilt initiatiefnemer en dirigent, Yannick De Pauw, een brug bouwen tussen de wereld van een klassiek strijkorkest en die van een rockband.

Aangezien beeld en geluid meer zegt dan worden verwijzen we u graag naar de trailer waarmee we het concert op 21 februari 2017 in de concertzaal van Vooruit promoten:

Missie

Het woord VIGILANTE verwijst naar een individu of groepering die het recht in eigen handen neemt. En zo nemen wij ook het recht in eigen handen op muzikaal vlak. Ondanks onze appreciatie voor klassieke muziek en klassieke orkesten, willen wij ons publiek tonen dat een strijkorkest niet altijd aan de klassieke verwachtingen hoeft te voldoen.

Zeker naar de jeugd toe willen wij tonen dat een strijkorkest meer kan dan het spelen van het standaard repertoire onder leiding van een dirigent. Al ooit een strijkorkest zien headbangen terwijl ze muziek spelen? Dat zie je dus bij VIGILANTE wel!

We slaan een brug tussen tussen de wereld van de klassieke muziek en de wereld van de progressieve rockmuziek. Op die manier kan het “klassiekere” publiek de schoonheid en diepgang ontdekken van een stijl waar ze normaliter niet naar (willen) luisteren omwille van de aanwezige luide elektrische gitaar. Het rock – en metalpubliek daarentegen kan ontdekken dat een strijkorkest helemaal niet saai is en komen op die manier weer in contact met instrumenten die ze momenteel minder aan het werk zien.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Vigilante
Datum: 
21 februari 2017
Locatie: 
Vooruit, Gent
Meer over