Singer-songwriter Maaike Ouboter kondigt haar debuutalbum aan. Samen met Sony Music brengt Maaike de plaat met de titel 'En hoe het dan ook weer dag wordt' op 19 juni a.s. uit. ‘Lijmen’ is de eerste song van het album die te horen is. Vorige week stelde Maaike het nummer voor bij Giel op 3FM, vandaag brengt ze het nummer voor het eerst voor Belgische media.

Met ‘Dat ik je mis’ maakte Maaike in 2013 een verpletterende indruk op Giel Beelen, Miss Montreal en Eric Corton, de jury van tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. En daarna de rest van Nederland en België. De single kwam op 1 binnen in de belangrijkste hitlijsten en is de weerslag van Maaikes onderzoek naar wat missen is, met de dood van haar ouders als aanleiding. ‘Het nummer gaat over hoe je je ook sterk kunt voelen als je iets of iemand mist. Maar zo voel ik me niet altijd. Al durf ik dat niet toe te geven. Soms moet iemand je als het ware even breken, zodat je weer bij je eigen gevoel kan.’ Daar schreef ze 'Lijmen’ over. En ook daarmee maakte ze tranen los, bij opnieuw niet de minste. Toetsenist Mikey Rowe is te horen op albums van onder meer Novastar, Waterboys, Oasis en Noel Gallagher’s High Flying Birds. Maaike: ‘Ik was nog niet overtuigd van de kracht van het nummer, maar tijdens die opnames kwamen de tranen. Toen ik opkeek, bleek dat Mikey ook was volgeschoten. Hij zei: ‘Great song, man. I do understand what you’re singing.’ Een Britse muziekveteraan, die geen Nederlands verstaat. Maar muziek heeft geen tekstverklaring nodig.

De titel van het album is haast haar mission statement. ‘En hoe het dan ook weer dag wordt’ is een strofe uit een niet-afgemaakt gedicht van Maaike. Ze zegt: ‘Ik houd van de nacht. Alles wat in de nacht gebeurt, is gebeurd. En dan wordt het licht, onvermijdelijk. Je kan daar moeilijk over gaan doen, maar zo gaat het. De wereld draait door. Dat is goed om te weten. Het is cliché, maar ook troostend. Je kunt als mens een hoop hebben, al denk je soms van niet. Het is soms heel fijn om gewoon te kunnen zeggen dat het altijd weer dag wordt. Of om er een liedje over te schrijven.’

‘En hoe het dan ook weer dag wordt’ werd geproduceerd door Joost Zweegers (Novastar).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over