Op 5 september a.s. verschijnt het debuutalbum van singer-songwriter Luke Sital-Singh. De getalenteerde Brit schitterde al in menig lijstje voor meest veelbelovende talenten van 2014, zoals de BBC Sound of 2014 poll, iTunes´ New Artists for 2014 en Spotify Spotlight for 2014. Ook wordt hij in de pers vergeleken met artiesten als Bon Iver, Damien Rice, Jeff Buckley, Josh Ritter en Ben Howard. Luke Sital-Singh heeft zo'n fantastische stem, timing en nummers dat je slechts enkele seconden nodig hebt om naar het puntje van je stoel te schuiven. De Londonse troubadour is gezegend met een uiterst boeiend en beverig vibrato.

Op The Fire Inside staat de single Greatest Lovers , bekijk hier de officiële video. Op het album staan twaalf krachtige en meeslepende tracks, waaronder ook de track Nearly Morning, die al eerder te horen was in een aflevering van de populaire dramaserie Grey’s Anatomy. Luke weet met The Fire Inside de rauwe emotie van een moment vast te leggen. Bekijk ook zeker de adembenemende versie van Nothing Stays The Same, zoals hij het bracht op Bushmills Live met zijn producer Iain Archer (Snow Patrol, Jake Bugg). Hij heeft enkel een stem en zijn gitaar en toch weet hij zich op een bijzondere manier te onderscheiden. Dat komt deels omdat hij zijn eigen stem, vele malen gedubbeld, soms als koor inzet.

UK press quotes:

  • “A new talent who already has the sound of greatness to him.”- The Sunday Times Culture
  • “Astonishing… The voice. That's the thing. A cracked, vulnerable sound rising in strength during the verse and soaring in the chorus, a little operatic like Jeff Buckley, full of anger and hope, passion and beauty.” - The Telegraph
  • “This tremulous-voiced troubadour could be a British Bon Iver, destined to take folk traditions in unexpected directions.” - The Guardian

De uit zuid-west Londen afkomstige Luke heeft tot nu toe drie EP’s uitgebracht: de eerste twee Fail For You (2012) en Old Flint (2013) bracht hij in eigen beheer uit. De derde EP Tornados kwam uit onder het Parlophone label. Zowel de EP Fail For You als Tornados stonden in de top 10 van de iTunes singer-songwriter charts.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over