Ik stond uren in de file en ben al te laat op mijn afspraak”, “Ik ben vroeger racepiloot geweest”, “Ik zit in een echtscheiding en mijn rijbewijs ligt bij mijn ex”, “Ik voelde me plots heel misselijk achter het stuur”, “Het is de allereerste keer dat ik te snel rijd”. De excuses en verantwoordingen die chauffeurs klaar hebben wanneer ze beboet worden, zijn onuitputtelijk. In de 5de aflevering van Alloo bij de Wegpolitie – dat vorige week gemiddeld 826.204 kijkers wist te boeien en goed was voor een marktaandeel van 44,2% (VVA18-54, live +5) – belicht Luk Alloo de creatieve uitleg die automobilisten gebruiken om de wegpolitie te overtuigen hen niet te verbaliseren.

Tegen een boete aanlopen, kan snel gaan. Iedereen flirt wel eens met de toegestane 120 km/u op de autosnelweg, vergeet de gordel te dragen, rijdt over een bus- of pechstrook of vergeet de verzekerings- of keuringspapieren in orde te brengen. De tijd dat de politieagent alles door de vingers zag, is definitief voorbij. Je gsm gebruiken achter het stuur of je gordel achteraan vergeten te dragen, kost je 110 euro. Heb je geen geldige papieren in de wagen liggen, dan kun je al snel 200 euro ophoesten. Voor wie te veel drinkt, kan de boete oplopen tot 800 euro met een intrekking van het rijbewijs en een doorverwijzing naar de rechtbank tot gevolg.

Heel wat weggebruikers vinden hun verkeersboete overdreven en proberen hun foutief rijgedrag goed te praten. Luk Alloo toont herkenbare verkeerssituaties en schetst de creativiteit van de chauffeurs om zich te excuseren en te verantwoorden bij de arm der wet.

De volledige aflevering van Alloo bij de Wegpolitie kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over