Zaterdagnamiddag, tijdens de slotdag Pukkelpop, troepten opnieuw een massa fans van het satirische Canvas-programma De Ideale Wereld samen in de Castello, voor de spetterende slotsaus van De Ideale Wereld Sausfeesten. Begin augustus maakte presentator Otto-Jan Ham bekend dat de jaarlijkse Ideale Wereld Fandagen op Pukkelpop, dit jaar vervangen werden door Sausfeesten, met o.a. Tomatto-Jan Ham, Jelle De Bearnaise (Jelle De Beule) en De Vos & Svennes (Sven de Leijer). Het filmpje werd een hit op de social media, wat resulteerde in opnieuw een massale belangstelling bij de Pukkelpop-festivalgangers, die in groten getale waren afgezakt. Op het einde van de Sausfeesten verscheen als surprise de zalig zwangere schlagerzangeres Lindsay, razend populair en een fan van De Ideale Wereld. We herkenden tijdens haar opvallende Shala lala lala lala-doortocht o.a. ‘Donderstruik’ (‘Thunderstruck', AC/DC), ‘b’ (‘Sex on Fire’, Kings Of Leon), ‘Hoeveel is de vis’ (‘How Much Is The Fish’, Scooter), ‘Vloedgolf’ (’Tsunami’, DVBBS) en tot slot ‘b’ (‘Shape of You’, Ed Sheeran) dat Lindsay samen bracht met Faisal.

In het verleden was ik al eens te gast in De Ideale Wereld en als de redactie mij belt voor een item, dan werk ik daar graag aan mee. Ik kan de dingen goed relativeren en ik hou wel van dit soort humor. Da’s net het mooie aan het leven. Als je kan relativeren en je oogkleppen afzet, dan ontdek je vaak mooie dingen in het leven. Een paar jaar geleden stond ik hier op de weide van Kiewit al eens op het hoofdpodium. Dat was tijdens Rimpelrock en voor een ander publiek”, zegt Lindsay al lachend.

"Vanavond ben ik vrij, da’s handig want mijn vriend Kris die mee is, kent hier veel volk. Hij is afkomstig van Limburg en organiseert hier heel wat evenementen. Ik had graag Faisal nog horen draaien, maar dat is pas om 2.00 uur vannacht en zo lang gaan we niet bijven. De pop-country van Mumford & Sons vind ik tof, dus misschien dat we die meepakken straks om 22.00 uur, want net als Tomorrowland, vind ik Pukkelpop een tof festival. Ik ben blij dat ik hier ook eens op het podium mocht staan. Otto-Jan en z’n ploeg weten dat ik mij geweldig goed heb geamuseerd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over