Op algemeen verzoek pakt Komen Eten van 24 tot 27 november uit met een heuse Best Of-week. Vier lievelingen van tv-kijkend Vlaanderen kiezen opnieuw een plaatsje aan de Komen Eten-tafel en verwennen elkaar met een heerlijke maaltijd en een aandoenlijke portie sfeer en gezelligheid. De vier Komen Eters die deze week een comeback maken zijn Lesley-Ann, Glenn, Brigitte en Hugo.

Lesley-Ann uit Antwerpen

De bekendste deelnemer in de rijke geschiedenis van Vlaanderens favoriete kookprogramma is natuurlijk Lesley-Ann Poppe. Dankzij haar deelname aan Komen Eten groeide haar schoonheidsschool uit tot een nog groter succes en Lesley-Ann werd zelf fulltime Bekende Vlaming. Vier jaar na haar eerste deelname doet La Poppe opnieuw haar best om Vlaanderen heet te maken voor gezonde voeding. Het hoofdgerecht van Lesley-Ann is een Thaise curry met quorn in plaats van kip en wordt geserveerd met soba-noedels, want daar zitten geen negatieve koolhydraten in. . Ze bereidt voor haar drie gasten een volledig vegetarisch menu, in de ijdele hoop dat die dat niet doorhebben. Staan Glenn, Brigitte en Hugo open voor een diervriendelijk etentje, of missen zij een stukje vlees op hun bord? Ze krijgen in ieder geval een unieke preview van de lingeriecollectie van hun gastvrouw, dus dat er helemaal geen vlees te zien valt, is overdreven.

Glenn uit Turnhout

Glenn (23) uit Turnhout maakte drie jaar geleden een onvergetelijke indruk bij alle Komen Eten-kijkers. Niemand is meer “what you see is what you get” dan deze opgewekte Kempenzoon. Glenn is een spring-in-‘t-veld, een dramaqueen en een babbelkous. Tegenwoordig werkt hij als poetshulp, al noemt hij het liever “huishoudelijk gezinsondersteunend medewerker”. Na zijn eerste passage in Komen Eten kreeg Glenn vaak de vraag of hij in het echt ook zo is. Het antwoord daarop is volmondig ja, en dat zal deze sympathieke manskerel deze week nog eens extra in de verf zetten. Hij ontvangt zijn gasten in het appartement van zijn ouders, waar hij momenteel ook gewoon woont. Gemakkelijk, want dan kan zijn mama helpen met het dekken van de tafel. Glenn heeft een verrassing voor zijn gasten: hij haalt speciaal voor hen alle pluimen uit de kast en geeft een optreden als zijn alter ego Queen Gina.

Brigitte uit Oostakker

Brigitte (51) uit Oostakker werd enkele jaren geleden wereldberoemd in Vlaanderen toen ze als een sympathieke orkaan door Komen Eten raasde. Ze wordt nog dagelijks herkend op straat en in de winkel, hoewel ze er nu wat anders uitziet dan toen. Na een bypass-operatie verloor Brigitte maar liefst veertig kilo. Wat er niet is veranderd, is de openhartigheid van de gastvrouw van vanavond. Ze is nog altijd niet op haar mondje gevallen en toont zich deze week van haar meest kritische kant. Immers, “of je nu rolmops geeft of kreeft, commentaar krijg je altijd”. De Komen Eten-gasten van Brigitte mogen zich vanavond niet alleen verlekkeren op heerlijke broccolisoep, maar kunnen zich ook uitleven op de trampoline naast het huis. En wanneer ze de fitnessruimte van Brigittes vriend verkennen, mogen alle VIER-kijkers getuige zijn van een intiem momentje tussen Glenn en … Hugo.

Hugo uit Eke

De 53-jarige Hugo uit Eke zullen de trouwe Komen Eten-fans zich nog het best herinneren als de deftige man die kon transformeren in een stoere macho met bandana en motorfiets. Zelf spreekt Hugo niet van een gespleten persoonlijkheid, maar van twee Hugo’s (Hugo 1 en Hugo 2) die in dezelfde kathedraal van een lichaam wonen. Bij deze tweede deelname wil hij niet zo snel in zijn kaarten laten kijken, want zijn openhartige karakter heeft Hugo bij de eerste passage in Komen Eten misschien wel de overwinning gekost. Daarom verzwijgt hij zijn grenzeloze wijnkennis, die hij door een jarenlange carrière als wijnraadgever stelselmatig heeft opgebouwd. Dat Hugo een enorme vleesliefhebber is, mocht Lesley-Ann eerder deze week al ondervinden, het mag dus niemand verbazen dat vooral carnivoren vanavond aan hun trekken zullen komen. En liefhebbers van Gent, want Hugo verwerkt zoveel streekproducten in zijn gerechten, dat het op citymarketing begint te lijken.

Komen Eten, van maandag 24 november tot donderdag 27 november om 20u15 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: