Goele Bormans

Gisteren stroomden de inwoners van Schoten en omstreken allemaal naar de Parkhappening in Schoten. Stromen deed het al een geluk niet al te letterlijk want 's avonds bleef het droog. Rond het kasteeltje in het park waren er verschillende kraampjes met allerhande animatie verzameld. Elk jaar is er ook een leuk wereldmarktje waar je eens kan rondsnuffelen. Dat het een familiegelegenheid is kan je zien aan de variatie van de optredens. De avond begon voor onze allerkleinste met Mega Mindy en haar bende. Ze toverden allemaal lachende gezichtjes tevoorschijn en zorgde voor een geslaagde kinderanimatie.

Nadat de kindjes tevreden gesteld waren, was het tijd aan de ouders en de grootouders. De Romeo's besprongen het podium en zorgden al direct voor ambiance met een hele resem aan eigen vlaamse nummers. Toen "Julia" hun zomerhit van dit jaar werd gespeeld, ging het publiek zowat uit hun dak. Engelstalige nummers zoals "I gotta feeling" van The Black Eyed Peas en "Wake me up" van Avicii mochten ook niet ontbreken. Ze lieten de harten van enkele vrouwen even overslaan toen ze spontaan het liedje "You can leave your head on" begonnen te spelen met uiteraard de bijhorende act. Jammer genoeg stopten de mannen al na enkel hun vest, het publiek was gevuld met beteuterde gezichten... Zoals vele artiesten kregen ze ook vanalles op het podium gesmeten, wat zij kregen toegesmeten paste perfect bij hun naam en reputatie, namelijk BH's. De gigantische maat van de BH liet wel de twijfel rijzen of het niet een beetje opgezet spel was... De BH was wel zeer praktisch voor het daaropvolgende nummer, nl. "Le Lacs du Connemara". Ze vroegen het publiek zakdoeken, of hun favoriet "BH's" boven te halen en hevig mee te zwaaien. Het publiek deed enthousiast mee met het laatste nummer van de Romeo's en zo sloten ze een mooie avond af. Uiteraard kwam ons trio het podium nog even terug op om ons te laten genieten van een bisnummer.

De volgende artiesten klinken de meeste mensen misschien nog niet bekend in de oren, maar waren driedubbel de moeite waard! "Les Truttes" zorgden pas echt voor de ambiance van de avond. Wie dacht dat de Romeo's het dak er hadden afgeblazen, had zeker nog nooit van "Les Truttes" gehoord. Het groepje speelt al enkel jaren, maar is pas echt bekend geworden de laatste jaren en speelt geregeld op festivals. Een hyperactieve zanger, "Mr S.L.Y" genoemd, zorgde er al direct voor dat niemand nog bleef stilstaan. Ze vlogen er direct stevig in met enkele rocknummers. Toen de zangeres dramatisch het podium opkwam in een lang kleed met een gigantische kap over haar hoofd viel het publiek even stil. Maar toen de eerste noten uit haar keel kwamen werd het publiek helemaal wild van haar prachtige stem. Miss Kitty K veroverde niet alleen het publiek, maar ook de bandleden vochten voor haar op het podium. Les Truttes brachten een mengeling van rock-nummers, klassiekers en eigentijdse hits. Maar ook de medley van de bekendste intro's zorgden voor een grote vleug nostalgie.

Tussen al die up-tempo nummers door zat er af en toe wel eens een echte plakker waar het publiek even bij tot rust kon komen. Alle liedjes werden op een leuke manier aan elkaar gepraat en gespeeld. Het ene liedje was een antwoord op het andere en zo voort... Het zorgde ervoor dat de show een prachtig geheel vormde. Buiten de opmerkelike kostuums en de jurk van Miss Kitty K, was ook het podium spectaculair opgebouwd. Lichtegevende, metershoge letters danste als het ware mee op het ritme van de muziek. Het meest opvallende instrument van de avond was de gitaar van Mr S.L.Y, of er ook daadwerkelijk geluid uitkwam betwijfel ik, maar met alle kerstboomlichtjes erop was er moeilijk naast te kijken, wat vaak wel voor een leuk effect zorgde. Niet alleen Miss Kitty K bleek te kunnen zingen, maar ook de andere bandeleden; Mr Animal G, Mr PH Morris, Mr W Keys en Mr Phil the Face zongen er zeker niet naast. De afwisseling van plaatsen en instrumenten maakten het alleen maar interessanter om naar te kijken. Ze sloten uiteindelijk onder luid gejuig af met een bisnummer van wel 10 minuten. Deze groep was een ware ontdekking, die je zeker eens moet gezien hebben!

De avond/nacht werd afgesloten door DJ Axel Daeseleire. Met zijn DJ-set bleef het publiek, dat nu nog grotendeels uit jeugd bestond, nog een paar uur doordansen. Toen er in het begin van zijn set, even twee zatte mannen het podium op strompelden gaf hij hen spontaan de micro. Waarop ze spontaan een terpleke verzonnen rap te voorschijn toverden. Lang heeft hun roem niet geduurd want na vijf lange minuten kwam de security hen toch subtiel van het podium plukken. Het was weer een geslaagde editie van de Parkhappening in Schoten waardoor we weeral uitkijken naar die van volgend jaar!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: