Vanaf 4 maart 2015 zal exclusief in het Fakkelteater te Antwerpen de award-winnende komedie 'ONS KENT ONS' van Alan Ayckbourn te zien zijn.

Rotten in het vak zoals Leah Thys, Karel Deruwe, Erik Goris, Hans Ligtvoet, Brecht Callewaert, Hilde Van Wesepoel en Ann De Winne zullen daarbij kunnen rekenen op een achterban van een 12-koppig ensemble. Met een cast van 20 acteurs en actrices wordt dit één van de grootste toneelproducties van de komende maanden binnen het niet-gesubsidieerde circuit.

Dit kan alleen maar door de samenwerking die is aangegaan tussen Loge10 Theaterproducties (producent van recentelijk Calendar Girls, De Muizenval, Tien Kleine Negertjes en vele andere klassiekers) en het Conservatorium van Brussel, afdeling Musical.

Afdelingshoofd van het Conservatorium Brussel Lulu Aertgeerts licht toe : 'Het is belangrijk dat onze studenten ervaring opdoen op de werkvloer en stages zijn sinds vorig jaar vast verbonden aan onze opleiding. De productie 'Ons Kent Ons' is een kans om onze 3de en 4de jaars-studenten de sfeer van de échte planken te laten opsnuiven en zich voor publiek te laten zien'.

In Engeland is 'A Chorus of Disapproval' (vertaald als Ons Kent Ons) een ware klassieker. Doch wordt het minder opgevoerd als andere werken van meesterschrijver Alan Ayckbourn.

Producent Bruno Van Heystraeten: 'Hoewel het een fantastische komedie is en de zang en dans het tot een groot theaterspektakel maken, deinzen vele producenten er toch voor terug om dit stuk op de planken te brengen omwille van de grote bezetting. Een samenwerking met het Conservatorium Brussel was de ideale gelegenheid om ook het Vlaamse publiek kennis te laten maken met deze parel onder de Ayckbourn-komedies. Als niet-gesubsidieerd gezelschap moeten wij immers steeds creatief op zoek gaan hoe we 'De grote titels voor het grote publiek' -ons huismotto- tot stand kunnen brengen.'

Inhoud

Het stuk volgt het wel en wee van een plaatselijk amateur operette- en musicalgezelschap tijdens hun repetitieproces. Het vastgeroeste gezelschap wordt nieuw leven ingeblazen door de komst van een nieuw lid: de aantrekkelijke, jonge weduwenaar Guy (Brecht Callewaert). Met alle gevolgen vandien.

Zowat alle vrouwen van het gezelschap vallen als een blok voor hem, onder hen de vrouw van de regisseur (gespeeld door Karel Deruwe). Maar die heeft niets in de gaten, hij is te druk bezig met het 'redden' van zijn productie... (in plaats van zijn huwelijk). Een sterke tekst zoals we van Ayckbourn gewoon zijn, zang, dans maar vooral veel humor zijn de peilers van deze productie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: