Songschrijfster Lady Linn kondigt met trots aan dat ze de muziek zal componeren voor de debuut langspeelfilm van Lenny Van Wesemael, ‘Café Derby’, waarvan morgen trouwens de laatste draaidag plaats vindt. Dit is niet de eerste samenwerking tussen Lady Linn en regisseuse Lenny Van Wesemael. Lenny regisseerde eerder ook al enkele videoclips van Lady Linn. ‘Café Derby’ is een productie van Menuet met o.a. Wim Opbrouck, Monic Hendrickx en Chloé Daxhelet en vertelt het het tragikomische verhaal van een lichtjes maar vrolijk gestoorde familie, die een café overneemt omdat de paus naar België komt. De film is geïnspireerd op waar gebeurde feiten.

Songschrijfster Lady Linn werd enkele jaren geleden bekend samen met haar groep The Magnificent Seven en de Eddy Grant cover ‘I don’t wanna dance’. “Toen ik het script las was ik direct verkocht … toen ik enkele weken geleden de eerste beelden zag, nog meer . Deze film inspireert me echt en het is een uitdaging om muziek te maken die de film nog meer tot zijn recht zal laten komen!”, aldus een enthousiaste Lady Linn.

Synopsis : 1985 - Georges is een geboren marktkramer. Als gedreven commerçant verkoopt hij alles, altijd, aan iedereen. Wanneer hij hoort dat de paus naar België komt, ruikt hij zijn kans. Naast het terrein waar tienduizenden gelovigen een openluchtmis zullen bijwonen, staat Café Derby te koop. Georges weet zeker dat hier een klein fortuin te verdienen valt. Maar zijn vrouw en vijf kinderen zijn niet meteen overtuigd. Het zou de zoveelste verhuis zijn in veel te korte tijd. Maar als Georges zijn zinnen op iets zet...

De film kwam tot stand met de steun van het VAF Filmfonds, Screen Flanders, de Belgische Tax Shelter, Medialaan, Kinepolis Film Distribution, Lumière Publishing nv en Belgacom. Op 4 maart 2015 brengt Kinepolis Film Distribution de film in de bioscopen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: