Gisteren zaterdag 28 maart verschenen er op enkele nieuwssites artikels waarin bedenkingen werden geuit bij een aankondiging door Martine Tanghe tijdens het journaal van 13u. Zij wenst nu op de insinuaties te reageren:

"Het is niet mijn gewoonte om uit vrije wil in de kranten te komen. Voor één keer maak ik een uitzondering. Die hele heisa slaat nergens op. Het is te gek voor woorden.

Ik heb geen uitspraak gedaan, laat staan commentaar gegeven op het sluiten van het VRT-kantoor in Den Haag. Ik heb dat gewoon meegegeven in een tekst die het laatste verslag inleidde van onze correspondent Sabine Vandeputte. Niet meer, niet minder. Zoals onze redactie eerder ook laten weten heeft dat het kantoor in Peking gesloten wordt. Dat heeft ons de kans om niet minder, maar juist méér buitenlands nieuws te brengen, snel en soepel, en uit veel meer landen. En ik ben het -voor alle duidelijkheid- helemaal met onze hoofdredactie eens. Dit is een juiste beslissing, die het journaal en al onze andere nieuwsprogramma's alleen maar ten goede kan komen.

Ik constateer dat mijn woorden misbruikt worden en aanleiding geven tot een stortvloed aan reacties op de nieuwssites. Het is een zoveelste hoofdstuk in de operatie beschadiging die aan de gang is, van het Journaal, de Nieuwsdienst en bij uitbreiding de VRT."

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over