De Duitse metal-legende Kreator komt samen met de Zweedse melodische deathmetal band Arch Enemy naar 013. Deze absolute vaandeldragers van de Europese metal-scene spelen op 4 december in Tilburg. Natuurlijk komen deze iconen niet alleen. Sodom en Vader maken de ongenadig harde line-up van deze package compleet. Voorverkoop is per direct gestart via 013.nl.

Voor de doorgewinterde metalhead is Kreator natuurlijk geen onbekende. Opgericht in de jaren tachtig blinkt de groep uit de Ruhrpott al vanaf debuut ‘Endless Pain’ (1985) uit in dat razend populaire subgenre. Zodanig zelfs, dat een gezonde internationale aandacht vrij logisch is. De band rond frontman en levende legende Mille Petrozza levert in 2012 met ‘Violent Antichrist’ wederom een spijkerharde, scherpe plaat af, die in eerste instantie voornamelijk buiten Europa wordt gepromoot. Dit jaar is het echter tijd om de Europese clubs alle aandacht te geven.

Kreator pakt de zaken dan ook groots aan en gaat de komende tijd op pad met een aantal klinkende namen. De melodische death metal van Arch Enemy zal de liefhebber van het stevige werk ook niet onbekend in de oren klinken. Deze Zweden hebben in Alissa White-Gluz een gloednieuwe zangeres gevonden. En wie twijfelt aan de capaciteiten van deze vrouw, mag zich verheugen op het gloednieuwe album getiteld ‘War Eternal’ dat in juni verschijnt. Hierop wordt iedere twijfel vakkundig plat gewalst door deze vernieuwde en verbeterde line-up.

Alsof het nog niet genoeg is, komen er nog twee klappers mee. Sodom is ondertussen ook gewoon legendarisch te noemen. De Duitse thrash-giganten gaan al ruim dertig jaar mee en zijn nog lang niet over de uiterste houdbaarheidsdatum heen. Ook Vader kan terugkijken op meerdere decennia aan ervaring. De brute deathmetal van dit gezelschap is zonder meer het hardste muzikale exportproduct uit Polen en ook hier treffen we nog steeds geen sporen van slijtage aan.

Kreator + Arch Enemy + Sodom + Vader
Donderdag 4 december 2014 | aanvang 19:00 | zaal open 18:00
Tickets € 32,50 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop per direct gestart via 013.nl.
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Kreator + Arch Enemy + Sodom + Vader
Datum: 
Donderdag 4 december 2014
Locatie: 
013, Veemarktstraat 44, Tilburg

Reservatie:

Meer over