Het Europese project AVA (Audio Visual Access) brengt filmfestivals en bibliotheken samen in een videoplatform: via AVA worden kortfilms beschikbaar gemaakt voor abonnees van de bibliotheek van Leuven. Zo zullen in De Bib Leuven twee viewing booths (MiniCiné) geopend worden waarin bezoekers naar dan 100 beste Vlaamse kortfilms van de laatste 10 jaar kunnen kijken.

De selectie van het Kortfilmfestival voor het AVA project bevat uiteraard heel wat winnaars, maar ook publiekswinnaars en internationale festivalfavorieten. Het AVA aanbod in Bib Leuven bevat dan ook heel wat werk van Vlaams toptalent zoals Cecilia Verheyden, Robin Pront en Gilles Coulier en met voor de camera sterren als Barbara Sarafian en Matthias Schoenaerts. Voor de jonge filmfans is er een fijne selectie van de beste kortfilms voor kinderen.

Op woensdag 5 april worden deze MiniCiné’s feestelijk geopend met een selectie kortfilms, samengesteld door regisseur Sahim Omar Kalifa, en een receptie.

De Keuze van Sahim:

  • Dood van een Schaduw (Tom Van Avermaet)
  • Oh Willy (Marc James Roels en Emma De Swaef)
  • Het Bijzondere Leven van Rocky De Vlaeminck (Kevin Meul)
  • Mont Blanc (Gilles Coulier)
  • De Smet (Wim Geudens)

Het programma gaat van start om 19u met een korte toelichting door schepen van Cultuur Denise Vandevoort, gevolgd door een inleiding door de programmator van het Kortfilmfestival, Vincent Langouche en regisseur Sahim Omar Kalifa. De films gaan van start om 19u20.

Wil u deze opening (gratis) bijwonen? Schrijf u in via bib.leuven.be/minicine

AVA is een project gesteund door het MEDIA project van de Europese Unie. Naast het Kortfilmfestival in Leuven zijn er nog 6 andere festivals die het AVA project hebben gelanceerd samen met de plaatselijke bibliotheek: Interfilm en Cologne Short Film Festival in Duitsland, Tampere Film Fest in Finland, Cork Film Festival in Ierland, Encounters Film Festival in UK en La Guarimba in Italië.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over