“Helderziende lost al uw problemen op.” Ook al zulke briefjes in de bus gekregen? Op donderdag 24 april gaat Koppen langs bij een medium dat voor 450 euro allerlei problemen oplost met spirituele dansen. Daarnaast brengt het magazine donderdag een reportage over de jacht in Zuid-Afrika, een paradijs voor trofeejagers.

Wild Van Zuid-afrika

"Vorig jaar vroegen we aan Kwinten (12): wat wil je voor je communie? Een groot feest of een jachtreis? Geen moment heeft hij getwijfeld." Koppen volgt Dirk, Sabrina en hun zoon, die een week jagen in Zuid-Afrika, het paradijs voor trofeejagers.

Zowel geoefende jagers als mensen die nog nooit hebben geschoten, kunnen er legaal jagen. De inkomsten zijn navenant. Het aantal privé-jachtreservaten is er de laatste tien jaar dan ook verdubbeld. “Niks van het geschoten dier gaat verloren. Naast het vlees is er ook nog een hele trofeeënindustrie", zegt Carl Swart, professioneel jager.

De Vlaming Peter Dobbelaere runt zijn eigen jachtbureau en gaat vaak samen jagen met zijn klanten. “Bij elk schot sta ik te trillen op mijn benen. Zodra je dat niet meer voelt, moet je stoppen."

Iedereen Waarzegger

“Helderziende lost al uw problemen op.” Ook al zulke briefjes in de bus gekregen? Koppen gaat langs bij een medium dat voor 450 euro alle problemen kan oplossen met spirituele dansen. Hoe is het mogelijk dat mensen zoiets geloven?

“Op momenten van crisis, als het ergens slecht gaat, zijn er twee dingen die het beste draaien: de horeca en de mediums”, zegt Gili, illusionist en mentalist. Voor Koppen speelt hij voor volleerd waarzegger.

“Als je vroeger naar een paranormale beurs ging, dan liep daar vijf man en een paardenkop. Er waren dubbel zoveel standhouders als aanwezigen. Nu is het letterlijk aanschuiven om op sessie te gaan, lees: geld af te geven en gebakken lucht in de plaats te krijgen.”

Koppen: op donderdag 24 april om 20.40 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over