In een nieuwe week van Komen Eten probeert Maria uit Genk om te gaan met haar kookstress. Koen uit Assebroek zorgt voor de vrolijke noot en Steven uit Edegem heeft in zijn living een moto en in de keuken een motto. Tatijana uit Aalter sluit de Komen Eten-week af met een lentefrisse tafel.

Maria uit Genk

Maria is 34 jaar oud en beschikt als kokkin in een brasserie over een gezonde dosis ervaring. Het menu dat Maria haar gasten voorschotelt is volledig in het Grieks opgesteld, want in het land van de sirtaki liggen haar roots. Maria’s man is van Iraakse afkomst en vertoeft voor zijn job regelmatig in Engeland. Om het gemis te beperken, rekent het koppel op de wondere wereld van Skype. Niet enkel overdag, maar ook ’s nachts staan camera en microfoon de hele tijd aan. En als manlief te luid snurkt, zet Maria het geluid even uit. Maria’s wederhelft ziet haar deelname aan Komen Eten niet helemaal zitten, dus Maria doet clandestien mee aan dit kookavontuur. Haar nakende deelname aan Komen Eten zadelde Maria op met behoorlijk wat stress en dat zorgde voor slapeloze nachten. En in plaats van te slapen, ging Maria over tot eten, waardoor ze 3 kilogram is bijgekomen. Maar Maria haalt alles uit de kast nu het zover en is en kiest als nagerecht voor baklava. Dat is een typisch Grieks dessert, dat volgens de gastvrouw van vandaag onterecht door de Turken wordt geclaimd.

Koen uit Assebroek

De 47-jarige Koen behoort tot het type lolbroek en beschikt over een ruim arsenaal moppen die hij in zijn stamcafé op de aanwezigen loslaat. Het zal daarom niemand verbazen dat hij ook in deze Komen Eten-week geregeld uit het humoristische vaatje tapt. Koen baatte vroeger een dancing uit op een boot en weet dus wat het is om mensen te ontvangen en hen een fijne tijd te bezorgen. Over koken zegt dat natuurlijk weinig, dus zijn kookkunsten zal Koen nog moeten bewijzen. Hij noemt zichzelf in elk geval een keukenprinses, dus dat doet het beste vermoeden. Volgens Koen moet je om te koken je tijd nemen in de keuken en vooral kokerellen met een hart. Een blik op Koens menu leert dat hij dat niet letterlijk bedoelt. Geen hart dus op Koens tafel, wel tongrolletjes, paling en sabayon. Koen denkt soms met heimwee terug aan de mooie tijden die hij beleefde op de dansboot. Er was geen gebrek aan mooie meisjes en wellicht dat daar Koens liefde voor korte rokjes vandaan komt. Benieuwd of Maria, Tatijana of misschien zelfs Steven voor Koens geliefde kledingstuk kiest vanavond.

Steven uit Edegem

Mensen die Steven (42) kennen, weten dat hij zich graag Stef laat noemen. De koeltechnicus uit Edegem is helemaal in de ban van moto’s en beschikt zelf over enkele exemplaren. Zijn pronkstukken stalt Steven uit in zijn living. Hij heeft al meerdere ongevallen gehad en heeft al ongeveer alles gebroken wat er breekbaar is in zijn lichaam. Ook in de keuken heeft Steven een motto: “Orde en netheid boven alles.” Steven kan niet leven met rommel en noemt zichzelf een freak als het aankomt op netheid. Hij heeft in elke kamer van het huis minstens een kruimeldief of stofzuiger staan. Steven heeft hotelschool gevolgd en heeft dus een streepje voor deze week. Ook thuis dekt hij altijd mooi de tafel, dus dat zal vanavond voor zijn gasten zeker niet anders zijn. Steven wil scoren met kreeft au four als voorgerecht, met Mechelse koekoek als hoofdschotel en met gefrituurd speculaasijs als dessert.

Tatijana uit Aalter

Tatijana (25) is kinderverzorgster en happy single. Haar lievelingskleur is groen en dat komt omdat Tatijana in een bos woont. De groene tinten zijn ook duidelijk aanwezig in het interieur. Tatijana’s menu roept bij haar gasten heel wat vraagtekens op, want wat zou ze bijvoorbeeld bedoelen met kaas, groen, rood en bruin? Het voorgerecht van Tatijana bestaat uit verse kaaskroketten, maar bij de bereiding daarvan loopt het mis. Tatijana beseft dat het misschien geen slecht idee was om vooraf eerst even te oefenen. Het noodlot slaat helemaal toe wanneer ook de spuitzak het begeeft die de pommes duchesses tevoorschijn moet toveren. Het kookgedeelte lijkt voor Tatijana dus niet vlekkeloos te verlopen, maar ze hoopt heel wat goed te maken met haar lentefrisse tafeldekking.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over