In een nieuwe week van Komen Eten nemen voetbalvrouwen Fauve (vriendin van Jesper Jørgensen), Leonie (vriendin van Maxime Biset), Lindsey (vriendin van Mamoutou N'Diaye) en Jessica (vriendin van Logan Bailly) het tegen elkaar op. Iedereen weet dat achter elke topvoetballer een vrouw staat die lekker kookt en dat het dus een week wordt om duimen en vingers van af te likken, staat nu al vast. Vrijdag mogen de vier dames als extraatje op bezoek bij Piet Huysentruyt in Chez Piet.

Fauve uit Brugge

De 22-jarige Fauve is de vriendin van Zulte Waregem-speler Jesper Jørgensen. Ze opent deze speciale Komen Eten-week die volledig in het teken staat van voetbalvrouwen. De liefde van Fauve voor haar Deense levensgezel is minstens even groot als haar liefde voor dieren. Ze is blij dat ze voorlopig niet moet kiezen tussen de twee. Het dierenhart van Fauve klopt altijd een beetje sneller wanneer ze gaat wandelen met honden uit het asiel in de buurt. Ook al zijn de clubkleuren van Zulte Waregem groen en rood, voor de inrichting van het huis, koos Jesper voor de contrasterende kleuren wit en zwart. De huiscactus bracht hij mee uit zijn thuisland Denemarken.

Ongezonde kost zal er bij Fauve zelden geserveerd worden, want ze is bewust bezig met gezondheid en gezonde voeding. Ze volgde er zelfs een studierichting over op school en geeft nu zelf les in de materie. Zo komt het dat Fauve het verschil kent tussen nitraten, nitrieten en nitrosamines. Of er opvallend veel van dat soort lekkers in haar menu zit, moet blijken, maar openen doet Fauve alvast met Sint-Jacobsvruchten. Dat is een risico, want het gerecht mislukte in het verleden al een paar keer omdat de coquilles nog rauw bleken vanbinnen. Als hoofdgerecht maakt Fauve een quiche klaar, wat volgens haar twee voordelen oplevert. Ten eerste vindt ze een quiche lekker en ten tweede kan ze die op voorhand klaarmaken, wat dan weer extra tijd bij de gasten oplevert. Fauve haalt voor haar Komen Eten-avontuur alvast het zilveren bestek van haar mama uit de kast.

Leonie uit Antwerpen

Leonie is 25 jaar oud en de vriendin van de beenharde KV Mechelen-verdediger Maxime Biset. Ze ziet zichzelf niet als de typische voetbalvrouw en daar zijn verschillende bewijzen van. Ze praat thuis bijvoorbeeld bijna nooit over voetbal met Maxime en ze staat er op om haar favoriete hobby, shoppen, te bekostigen met haar eigen bankkaart. Dat ze nooit op hoge hakken rondloopt, is misschien nog het grootste bewijs dat Leonie geen typische voetbalvrouw is. Volgens Leonie wil iedereen die meedoet aan Komen Eten, ook winnen. Om die kans een beetje te vergroten wil ze ook graag goed voor de dag komen en daarvoor krijgt ze hulp van een bevriende stylist.

Leonie en Maxime wonen in een appartement op het hippe Eilandje in Antwerpen en daar ligt een zogenaamde polyurethaan vloer. Dat is het soort ondergrond dat bekend staat om zijn strakke schoonheid en eenvoudig onderhoud. Maar het is ook geweten dat polyurethaan niet graag naaldhakken over de vloer krijgt. En dat zou wel eens een probleem kunnen betekenen als je drie collega-voetbalvrouwen uitnodigt. Voor het aperitief neemt Leonie alvast geen risico’s, want daarvoor ontvangt ze haar Komen Eten-gasten op de bekende Antwerpse driemaster ‘De Marjorie’.

Lindsey uit Wetteren

Lindsey is 20 jaar oud en de vriendin van Mamoutou N'Diaye, ploegmaat van Jesper Jørgensen bij Zulte-Waregem. Lindsey heeft ondertussen al een aantal misssenlintjes verzameld, maar ook haar gasten Fauve en Leonie hebben een verleden in de miss-wereld. Lindsey en Fauve kennen elkaar zelfs van een Miss België-deelname in 2012. Lindsey woont nog thuis bij haar mama en papa, samen met haar vriend Mamoutou. Dat ze nu samen is met een voetballer berust niet op louter toeval, want Lindsey is opgegroeid tussen de voetballen. Haar papa is voetbaltrainer en ze kan ondertussen zelf ook aardig tegen een bal trappen. Speciaal voor haar verloofde bekeerde Lindsey zich tot de islam. Veel veranderde er niet voor haar sinds ze moslima is, maar ze eet geen varkensvlees meer en drinkt ook geen alcohol. Nochtans schenkt ze mojito als aperitief, en dat populaire drankje gaat vlotjes naar binnen bij de andere dames. Als hapje presenteert Lindsey gefrituurde inktvisringen, in Spaanse middens beter bekend onder de exotische naam Calamares. Op haar menukaart in hartvorm prijkt als hoofdgerecht stoverij op de wijze van Marietje en dat is een vriendin van Lindsey die eigenlijk Patricia heet. Ze serveert de stoverij met frietjes, maar voor haar Komen Eten-gaste Fauve is het al vijf jaar geleden dat ze nog iets gefrituurds heeft gegeten. Benieuwd hoe dat afloopt…

Jessica uit Genk

Jessica (36) is de vriendin van OHL-doelman en ex-Rode Duivel Logan Bailly. Samen hebben ze twee kindjes, Destiny en Prince. Jessica was vroeger kapster, maar gaat ondertussen door het leven als huisvrouw. In het begin had ze het daar wat moeilijk mee, maar ondertussen vindt ze het de beste beslissing en levert het haar wat extra en welgekomen gemak. Volgens Jessica denken veel mensen dat het leven van een voetbalvrouw een en al glitter en glamour is, maar dat beeld klopt niet. In tegenstelling tot Leonie doet Jessica niet mee aan Komen Eten om te winnen. Het gaat haar louter om de sfeer en de gezelligheid. Daar is in elk geval geen gebrek aan in de grote tuin waarin ze haar gasten van vanavond ontvangt. Jessica krijgt raad van de bekende Genkse tv-kok Peppe Giacomazza die ze al lang onder haar vrienden mag rekenen. Hij helpt haar onder andere aan een lekker stukje wagyu voor het voorgerecht. Het hoofdgerecht is een groentepotje en het nagerecht een Liegeoise. Dat is eigenlijk een soort tiramisu en de naam verwijst naar Jessica’s Luikse schoonfamilie waarvoor ze het dessertje geregeld maakt.

Komen Eten, van maandag 22 september tot donderdag 25 september om 20u15 en Chez Piet, vrijdag 26 september om 19u50, allebei op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over