Peter Minnebo

“De repetities van het allereerste stuk onder het concept ‘Ladies At The Theatre’ zijn al even bezig en het loopt bijzonder vlot”, aldus regisseur Martin Michel. Een vleugje ‘feel-good’ mocht dan ook niet ontbreken op het persmoment van “Vapeurs”. De welbekende Evanna-boot in het Willemdok aan het MAS was dan ook de place to be om de cast eens extra in the spotlights te zetten.

In Nederland liep deze productie reeds onder de naam “opvliegers”. Het moet een leuke avond uit worden voor een vriendinnenkliek in een sfeertje van ‘Sex in the city’. Vier topactrices zullen met plezier dit onderwerp van vrouwelijke ongemakken tijdens de overgangsfase verder uitdiepen in aparte karakters. Actrices Ann Tuts, Lulu Aertgeerts, Nele Goossens en Anne Mie Gils werden voor het eerst in hun personage voorgesteld door Jani Kazaltzis. De personages kregen meteen wat deskundig stijladvies. Ann Tuts mag het lederen jasje van Jani aantrekken boven haar kleedje in herfststyling, Lulu Aertgeerts mag een stoutere look aanmeten à la Mariah Carey: kortgerokt, glitter, lippenstift. Nele Goossens is modaal gekleed, maar zou leuk staan met hippe sneakers en een hashtag opschrift op de kleding. Yani grapte verder over personage Anne Mie Gils: “Jij bent de knutselaar, daar kan ik niet veel meer aan doen!”.

Ellen (Ann Tuts) is het zweverige, bovennatuurlijke type terwijl happy single Lydia (Lulu Aertgeerts) bang is om ouder te worden en nog geen Botox wil. Saskia (Nele Goossens) zit in de pré-vapeurfase en kijkt toe wat er later kan gebeuren. Katrien(Anne Mie Gils) is de huismus die altijd thuis bleef. De combinatie van deze karaktertjes zorgt ongetwijfeld voor humoristisch entertainment.

Het wordt een leuk avondje uit, met een lach en een traan, specifiek gericht op vrouwen, maar de mannen zijn natuurlijk ook welkom. Misschien zullen de mannen hun vrouwen ook wat beter begrijpen na de voorstelling. Het is een totaalconcept van “me time”, gaan shoppen, gaan eten, en dan naar het theater.

“Op een bepaalde leeftijd valt een hoop boelshit weg in je leven” aldus Lulu. “Je gaat beter relativeren en focussen op plezier en gezondheid”. Ann Tuts ziet het eerder wiskundig, “vapeurs” is als een curve die stijgt en daalt doorheen je leven. In de vapeurfase zit je in de dalende curve, eigenlijk het spiegelbeeld van je puberteit, ik noem het ontpuberen.

“Vapeurs” is een herkenbare vriendinnenkomedie over en door vrouwen die in de overgang zitten, er tegenaan hikken of het net achter de rug hebben. Nachtelijke zweetbuien, vergeetachtigheid, stemmingswisselingen.... he t komt allemaal aan bod in de vorm van herkenbare verhalen, grappige scènes en af en toe een heerlijke song. “Something for everyone”.

Voorstellingen tussen 19 oktober en 5 november 2017.

Tickets: www.uitgezonderd.be of 070246036

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Vapeurs
Datum: 
19 oktober en 5 november 2017
Locatie: 
Fakkeltheater, Antwerpen

Reservatie:

070246036
Meer over