Bekijk de prachtige live video voor nieuwe track 'Cousin'

Kim Janssen is geboren in Nederland maar opgegroeid in Azië, waardoor hij het grootste deel van zijn jeugd doorbracht in Bangkok en Phnom Penh en zijn tienerjaren in Kathmandu. De invloeden die hij vanuit zijn jeugd mee kreeg zijn terug te horen in de muziek de hij maakt. Na ‘Ancient Crime’ (2012) en bijbehorende EP ‘The Lonely Mountains’ (2013) heeft Kim na drie jaar onlangs eindelijk weer van zich laten horen. Zo kwam in december eerste Single ‘Bottle Rockets’ uit, waar bekend Engels muziekblog ‘The Line Of Best Fit’ de première van had en welke momenteel erg hard gaat op Spotify.

Nu volgt Kim het prachtige ‘Bottle Rockets’ op met ‘Cousin’, waar een live versie van verscheen op het Engelse GoldFlakePaint en het Nederlandse 3voor12.

Beide nummers zijn afkomstig van zijn aankomende album, welke werd opgenomen over twee jaar en in verschillende studio’s. Het bevat bijdragen van Marla Hansen (Sufjan Stevens, The National) en Eiríkur Orri Ólafsson (Sigur Rós), is gemixt door Chris Coady (Beach House, Future Islands) en gemasterd door Creg Calbi (Blood on the Tracks, Graceland).

Op 19 april speelt Kim Janssen in de Trix in Antwerpen, waar hij vooral nummers zal spelen van dit nieuwe album. Kaarten zijn te koop via de volgende link.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over