Karree Konfituur brengt vandaag het zomerse ‘Hou Me Vast’ uit – hun eerste single op het nieuwe Top Act Music-label van Universal Music Belgium.

Karree Konfituur is het muzikale project van Bart Foubert en vijf talentvolle vrienden met een gemeenschappelijke passie voor muziek en entertainment. De naam is afgeleid van het scoutscafé “Karree” in Sint Niklaas waar ze hun eerste optreden gaven. Van het scoutscafé ging het naar de radio. In 2009 wonnen ze namelijk de ‘schrijf-er-maar-één’ wedstrijd en veroverden met hun lied ‘Heel uw verdriet’ een plaats op de Radio 2 zomerhit.

Ondertussen staan ze al vijf jaar lang bekend als sympathieke sfeermakers op de gezelligste festivals in Vlaanderen. Zo zetten ze afgelopen zomer twee keer de Gentse feesten op stelten. En binnenkort staan ze samen met Yevgueni op het podium.

Ze kennen heel wat invloeden, die ieder van die zes talentvolle muzikanten typeren. Zo brengt de accordeonist wat folk in de nummers, maar er zijn evenzeer invloeden van hip hop en Nederlandstalige artiesten zoals Doe Maar, Flip Kowlier, Raymond van het Groenewoud en Bart Peeters te bespeuren. Ook de Britse band Mumford & Sons is inspiratiebron, meer bepaald in de meerstemmigheid die ze in hun muziek creëren.

Het hele live-gebeuren, waarbij de interactie met het publiek centraal staat, is cruciaal voor Karree Konfituur. Hun doel is dan ook duidelijk: hun muziek zo dicht mogelijk bij het publiek brengen en de boel in brand steken met pure Nederlandstalige nummers. Hun contract bij Universal brengt hen al een stap dichter bij het bereiken van dit doel.

Nu gaat Karree Konfituur een versnelling hoger. Hun eerste single bij het nieuwe Top Act Music-label van Universal Music Belgium waarmee ze de sprong wagen is het zomerse ‘Hou Me Vast’. In de komende maanden gaan ze die overal in Vlaanderen aan het publiek voorstellen (zie data hieronder), met de bedoeling Vlaanderen verder te veroveren.

Patrick Guns, General Manager van Universal Music België, over Karree Konfituur:

“Universal Music België gelooft in talent van eigen bodem. Tijdens onze zoektocht naar nieuwe artiesten is onze aandacht op Karree Konfituur gevallen. We zijn overtuigd dat Bart en zijn vrienden hun plaats in de Vlaamse muziekwereld kunnen veroveren, dankzij hun talent, muziek en enthousiasme”

‘Hou Me Vast’ is vanaf nu digitaal verkrijgbaar:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over