Ze is jong en ambitieus, maar ze hoopt vooral op een extra geslaagde Pukkelpop-editie. Daarom wil Joyce Lemmens (17) uit Herk-de-Stad de weergoden extra gunstig stemmen met haar nieuwe nummer ‘My Favourite Band’.

Nummer met positieve instelling
"Jimmy Schepers (haar producer nvdr) vroeg me enkele weken na de slechtweer-edities van o.a. Rock Herk en Blues Peer of ik geïnteresseerd was om met hem een nummer over de festivalzomer te schrijven. Ik twijfelde geen moment", aldus Joyce. "We moesten uiteraard meteen denken aan het Pukkelpopdrama van vorig jaar, maar vonden het onnodig om dat een zoveelste keer te herkauwen in een depressieve context. Daarom besloten we om een nummer met een positieve instelling te schrijven en alzo uit te kijken naar een stralende nieuwe PKP-editie. We hopen natuurlijk dat alle festivals gespaard blijven van slecht weer, maar zeker voor de Pukkelpoporganisatie is het dit jaar erop of eronder!"

Vraag aan de weergoden
Jimmy vervolgt: “Je hoort nog wel een zwaar kantje doorschemeren, maar dat kan ook bijna niet anders. Onbewust blijf je de link leggen naar vorig jaar en blijft het een late hulde aan de slachtoffers en nabestaanden. Toch wilden we in dit nummer absoluut het positieve gevoel laten primeren: we moeten vooruit en kunnen dus alleen maar hopen dat Joyce gehoord wordt door de weergoden. Ik denk alvast niet dat ze durven weigeren na zo’n smeekbede.”

Stijn Meuris
Onder het motto ‘wie niet waagt, niet wint’ trokken Joyce en Jimmy samen met gitaar onder de arm naar huize Stijn Meuris. Stijn was aangenaam verrast over de song en gaf de jonge muzikanten professioneel advies.

Enjoy!: http://soundcloud.com/joyce-10/joyce-my-favourite-band

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: