Weet jij nog naar welke muziek je luisterde toen je 16 was? En welke platen je toen kocht? Hoogstwaarschijnlijk wel, want de muziek uit de puberteit blijft het dierbaarste. Dat blijkt uit onderzoek van de Cambridge University en zal volgende week proefondervindelijk getest worden op de luisteraars van JOE fm. Tijdens De Grote Verzoekweek bepalen zij namelijk dag én nacht de muziek op JOE.

JOE heeft zijn muzieksamenstellers volgende week op verplicht verlof gestuurd. De JOE-dj’s draaien alleen maar verzoekjes van de luisteraars en werken de klok rond, 24u per dag live. Dus óók 's nachts kan je je favoriete plaat aanvragen via JOE.be of door een SMS te sturen naar 6622.

De JOE-dj's draaien dag én nacht wat de luisteraar wil horen tijdens De Grote Verzoekweek

Openingsdansen hebben grote sentimentele waarde

Het grootste deel van de aangevraagde liedjes stamde tijdens de vorige edities van De Grote Verzoekweek uit de jonge jaren van de luisteraar. 'Een mooi liedje uit mijn jeugd' is de meest gegeven reden waarom voor een liedje gekozen wordt. En dat kan zowel God Save The Queen van Sex Pistols als Ich Bin Wie Du van Marianne Rosenberg zijn.

Uitzondering op de regel zijn liedjes die vaak als openingsdans op bruiloften gekozen wordt. De Roos van Ann Christie en Everything I Do (I Do It For You) van Bryan Adams zijn duidelijk grijsgedraaid op de Vlaamse trouwfeesten. Ruim drie kwart van de ballads die gedraaid worden tijdens De Grote Verzoekweek worden om deze reden aangevraagd.

Van AC/DC tot Bakske Vol Met Stro

Omdat alles kan en mag aangevraagd worden, grijpen luisteraars soms hun kans om bijzondere platen aan te vragen. Dat kan zowel een guilty pleasure zijn (Boys van Sabrina bijvoorbeeld) als bijzondere liedjes die je niet vaak op de radio zal horen (zoals de vergeten hit van Jean-Marie Pfaff Jetzt Bin Ich Ein Bayer).

De Grote Verzoekweek van JOE fm loopt van maandag 13 oktober 06u tot vrijdag 17 oktober 18u. Liedjes worden aangevraagd via SMS 6622 of op JOE.be Op de website kan via de videostream live in de studio gekeken worden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: