Na de drukke festivalzomer, zit jongerenmerk JIM niet stil dit najaar. Zo start er een gloednieuwe en zelfgemaakte scripted reality reeks: Teen Scenes, gaan VJ’s Eline De Munck en Jolien De Greef helemaal live in JIM NOW, een nieuw interactief actuaprogramma, gooit VJ Vincent Banic met prijzen in het nieuwe live-programma WIN MET JIM en keert VJ Sean Dhondt terug met een nieuw seizoen van JIM Maniacs. JIM start ook dit najaar met een vernieuwde zenderlook.

Teen scenes: nieuwe scripted reality reeks

Vanaf maandag 1 september start JIM met Teen Scenes, een nieuwe scripted realityreeks, gebaseerd op feiten uit het leven van Vlaamse jongeren. In zestien afleveringen staan heel wat verhalen - gebaseerd op waargebeurde feiten - uit het leven van Vlaamse jongeren centraal. Een ongewenste zwangerschap, de risico’s van onlinedating of andere problemen waarmee jongeren geconfronteerd worden komen aan bod.

Teen Scenes werd afgelopen zomer opgenomen door een team van JIM-programmamakers, samen met meer dan 50 jonge acteurs. Net zoals bij andere scripted reality-reeksen, wil Teen Scenes vooral focussen op de geloofwaardigheid van de verhalen. Elke aflevering is dan ook gebaseerd op waargebeurde verhalen, zonder in te zoomen op de echte jongeren die de situatie hebben meegemaakt. Teen Scenes wordt vanaf maandag 1 september telkens op maandag om 16.30 en 19.45, op woensdag om 16.45, op zaterdag om 19.00 en op zondag om 12.45 uitgezonden.

Jim now: nieuw live actuaprogramma met vj’s Eline en Jolien

Traditioneel gaat JIM opnieuw – als enige jongerenzender - van maandag tot en met donderdag helemaal live. Het jongerenmerk doet dat dit najaar vanaf maandag 8 september met het gloednieuwe actua-programma JIM NOW, met VJ’s Eline De Munck en Jolien De Greef. Hun missie is duidelijk: de kijkers op de hoogte brengen van alle laatste nieuwtjes, over onderwerpen die Vlaamse jongeren van nu interesseren.

Eline De Munck: “Het leuke aan JIM NOW is dat we de kijker voor de eerste keer letterlijk meenemen in de wereld van JIM en alles wat er achter de schermen gebeurt. Zelfs in de regiekamer hangt een camera. We laten dus letterlijk en figuurlijk álles zien.”

Jolien De Greef: “Na sidekick te zijn van Sean bij Sean Late Night en het presenteren van het showbizzprogramma ShowNEWS, kijk ik er enorm naar uit om in dit nieuwe avontuur te stappen. Elke dag live gaan samen met Eline en heel de JIM-redactie rond ons én letterlijk van op de JIM-vloer uitzenden: laat maar komen!”

In dit interactieve live-programma worden de twee VJ’s bijgestaan door de hele JIM-redactie. Eline en Jolien zijn dan wel de vaste gezichten van JIM NOW, ze krijgen iedere dag ook het gezelschap van meerdere JIM-redacteurs, elk met hun specialiteit. Het programma wordt ook letterlijk opgenomen vanuit de JIM-redactie en de kijker krijgt de mogelijkheid om álles achter de schermen te volgen. JIM NOW wordt vanaf 8 september 2014 elke maandag tot donderdag van 17.00 tot 18.30 live uitgezonden bij JIM. De lanceringstrailer kan je nu via JIM.be ontdekken.

Nieuw seizoen Jim Maniacs met vj Sean

Vanaf woensdag 3 september is VJ Sean Dhondt terug met een nieuw seizoen van JIM Maniacs. Sean zal opnieuw elke week jonge talenten, over verschillende disciplines heen, live ontvangen in de JIM-studio en het met hen hebben over hun passie en wat hen drijft. Van demo’s tot optredens tot uitgebreide gesprekken, de jongeren krijgen in JIM Maniacs een platform om hun passie en talent te tonen. JIM Maniacs wordt elke woensdagavond om 20.30 uitgezonden.

Nieuw live-programma win met jim: vj Vincent gooit met prijzen

Vanaf donderdag 11 september presenteert VJ Vincent het nieuwe liveprogramma WIN MET JIM. Zowel de kijkers thuis als het publiek in de studio kunnen meespelen om tal van prijzen van te winnen. Dat kan gaan van heel kleine prijzen tot reizen naar de andere kant van de wereld, het kan allemaal. WIN MET JIM wordt wekelijks op donderdag om 18.30 uitgezonden.

NAJAAR JIM

  • Teen Scenes, vanaf maandag 1 september 2014: Maandag om 16.30 en 19.45, woensdag om 16.45, zaterdag om 19.00 en zondag om 12.45
  • Nieuw seizoen JIM Maniacs, vanaf woensdag 3 september 2014: Elke woensdag live om 20.30
  • JIM NOW, vanaf maandag 8 september 2014: Elke maandag tem donderdag live om 17.00
  • WIN MET JIM, vanaf donderdag 11 september 2014: Elke donderdag live om 18.30

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: