'JEFF - festivalpeters' Erik Van Looy en Kamal Kharmach openen Het Jeugdfilmfestival met Nederlands-Belgische avonturenfilm ‘STORM: Letters van vuur’ met o.a. Peter Van den Begin.

Dit jaar mag Het Jeugdfilmfestival (JEFF) twee maal juichen. Niet alleen kan deze editie openen met een ijzersterke Nederlands-Belgische avonturenfilm, met een indrukwekkende cast en behoorlijk wat production value. Bovendien kondigt ze met trots haar beide peters voor dit jaar aan, nl. Erik Van Looy en Kamal Kharmach. Beiden geloven heel erg sterk in het belang van kwalitatieve jeugdfilms uit binnen-en buitenland en daarom zetten ze heel graag hun schouders onder Het Jeugdfilmfestival.

Op zaterdag 19 februari vindt in HETPALEIS de grote première plaats van 'STORM : Letters van vuur' in aanwezigheid van de cast, regisseur en Jeugdfilmfestival-peters. Op 25 februari volgen de regionale premières in de zustersteden van JEFF Brugge en Gent en op 1 maart in Kortrijk. Deze spannende middeleeuwse avonturenfilm vertelt het verhaal van de twaalfjarige Storm, die zijn vader wil redden van de brandstapel. De film werd geregisseerd door Dennis Bots, die eerder al ‘Oorlogsgeheimen’ en ‘Code M’ maakte. In de hoofdrollen vinden we Peter Van den Begin, Davy Gomez, Juna de Leeuw, Yorick van Wageningen, Angela Schijf, Laura Verlinden en Tibo Vandenborre.

STORM is een prestigieuze productie met talrijke figuranten (700 in totaal) en opnames op historische locaties. Er werd gefilmd in Nederland, Luxemburg (studio-opnames), Frankrijk, Duitsland en vooral in België. In maart 2016 gingen de opnames in België van start. De Sint-Maartenskathedraal, het Sint-Maartensplein en het binnenplein van de Lakenhalle in Ieper werden omgetoverd tot een historisch filmdecor. In Gent werd er gefilmd op de Graslei, die plaats bood aan tientallen figuranten en een uitgebreide filmcrew.

Het Jeugdfilmfestival is bijzonder blij met deze spannende openingsfilm. "We hopen dat de film zowel jong als oud niet onberoerd laat, want hij ziet er echt fantastisch uit!" .

De film wordt in België verdeeld door Jekino en komt op 1 maart 2017 uit in de bioscoop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: