Stemmen kan vanaf vrijdag 23 januari tot vrijdag 30 januari via Eén.be

Witloof met hesp in kaassaus of stoofvlees-friet, dat zijn alvast twee topgerechten die heel vaak worden klaargemaakt in de Vlaamse keukens. Maar wat is nu Dé ultieme Vlaamse Klassieker, het absolute lievelingsgerecht van Vlaanderen dat Jeroen in Dagelijkse kost ooit heeft gekookt? Dat wil Jeroen Meus heel graag weten om Dé Vlaamse Klassieker binnenkort klaar te maken als 1000e gerecht in Dagelijkse kost. En dat bepaalt alleen de kijker!

Vanaf vrijdag 23 januari kan de kijker een week lang online stemmen op zijn of haar ultieme Vlaamse gerecht uit een lijst van de allerpopulairste gerechten die Jeroen ooit heeft klaargemaakt in Dagelijkse kost. Dat varieert van oer-Vlaamse klassiekers, zoals balletjes in tomatensaus, tot populaire gerechten die heel veel klaargemaakt worden door de Vlaamse gezinnen. Denk maar aan bijvoorbeeld spaghetti bolognaise, dat ondertussen een vaste plaats heeft verworven in de hedendaagse Vlaamse keuken.

Vanaf 16 februari maakt Jeroen twee weken lang de top tien van de Vlaamse klassiekers klaar: de tien favoriete Vlaamse gerechten van de kijker, waaronder uiteraard ook Dé ultieme Vlaamse klassieker.

Bekijk hieronder de oproep van Jeroen.

Dagelijkse kost: vanavond om 18.15 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: