Jazztemblieft is...

  • Een jazzy festival bij het Museum aan de Stroom;
  • Met ongezouten kunst, spoken word & slam poetry;
  • En een fresh 'n funky mindset.

Geen Star Wars lasershows, geen haute couture. Maar pure, rauwe muziek en kunst.

Eén zaterdag. Twee pleinen. Véél jong Antwerps talent. Van 14u tot middernacht. Gratis en voor niets.

Een initiatief van studenten Cultuurmanagement (Universiteit Antwerpen) en kunstorganisatie Kauwgurk, met steun van stad Antwerpen.

1000 bezoekers kwamen zich vorig jaar nestelen tussen de gezelligheid. Het dubbel van wat we verwachtten. Het MAS torent er bovenuit als herkenningspunt voor een festival met Antwerpse cultuur in hart en nieren.

Ons doel?
Méér kunst en jazz in onze stad. En daarbij heel Antwerpen en omstreken samenbrengen, jong of oud. De drempel is laag, de toegankelijkheid hoog.

't Jazzsalon

‘t Jazzsalon brengt huiskamerconcerten, maar dan in open lucht. Het decor is volledig gebouwd uit tweedehands meubelen die nieuw leven werden ingeblazen door de Kringwinkel. De dag start met gypsy swing, passeert de mainstream jazz en eindigt met een knaller van formaat!

Naast een heleboel toppers als Les Baptistes, Mona Abdel Wahab Kwartet, Chadi invites, Nuit Blanche, Jugglers trio, Marcelo Moncada Trio en Italiaanse zangeres Marta Del Grandi, hebben we dit jaar nog iets speciaals in petto. Black Flower, de band rond Nathan Daems, brengt Ethiopische jazz en afro-beat. Ze zijn alreeds op bezoek geweest bij Ancienne Belgique, Gent Jazz en Brussels Jazz Marathon. Een tikkeltje excentriek, maar vooral energiek!

  • "Ethio-dub from space taking you all the way out with their bad ass album" - The Gaslamp Killer
  • "Het is één van België's beste bands van de afgelopen jaren." - Kurt Overbergh (Ancienne Belgique)

't Jamtuintje

't Jamtuintje, het tweede plein, vormt een brug tussen kunst en muziek, waar collaboratie tussen bekende of onbekende zielen centraal staat. Een schijnwerper op jonge Antwerpse muzikanten en kunstenaars, net afgestudeerden of semi-professionele artiesten. Via jamsessies, spoken word, visueel experiment en live painting stimuleren we hun creativiteit. Jazztemblieft speelt in op de dynamiek van performance en versmelt artistieke verbeelding met zijn omgeving. Het is een superfijne manier om je onder te dompelen in jazz en gezellige sfeer. Maar terwijl, maken wij je warm voor kunst.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over