Het was al snel duidelijk dat Ivann van kindsaf de muzikale en entertainment microbe in het bloed had. Met het talent dat hij van zijn moeder Nadia heeft geërfd wordt hij reeds op heel jonge leeftijd gecontacteerd voor reclamespots alsook voor het inzingen van allerhande studiomateriaal. Gelijktijdig genoot Ivann een zang-, dans-, en acteeropleiding aan The Young Artists School in Antwerpen. Zijn eerste muzikale stappen startte hij dan ook in de succesvolle kindergroep “The Bubbles”. Ondertussen belandt Ivann in het circuit van backing vocal voor vele Nationale en Internationale Artiesten. Ivann zong o.a. samen met Paul Young, Rob De Nijs, Leo Sayer, The Three Degrees, Lionel Richie en vele anderen.

Door deze ervaringen gaat Ivann zijn absolute voorkeur naar het werken met live bands. Ondertussen mocht hij al verschillende keren optreden als gastartiest met bekende bands in binnen- en buitenland. Op zoek naar erkenning voor zijn zangkwaliteiten nam Ivann in 2000 en 2002 deel aan de preselecties van Eurosong, waarbij hij twee keer werd geselecteerd.

Het hoogtepunt was zonder twijfel Ivann’s deelname aan X-FACTOR in 2005! Met dank aan zijn muzikale meter Liliane Saint Pierre en 11 schitterende liveshows behaalde hij een welverdiende 3 de plaats. In 2006 ontving Ivann van de stad Antwerpen de award voor „Aanstormend talent 2006”. Datzelfde jaar werd hij gevraagd door VTM om de leadzanger te zijn tijdens het schitterende dansprogramma „sterren op de dansvloer". Gedurende 5 seizoenen van "Sterren op de dansvloer" toonde hij aan dat hij alle genres aankon.

Vandaag staat Ivann wekelijks op het podium in Vlaanderen waar hij het publiek entertaint en met zijn all round repertoire mensen kan bekoren.Ook reist hij de wereld rond als „guest entertainer” op diverse cruises. Royal Caribbean, Holland America line, Carnival cruises & Celebrity Cruises zijn Cruiserederijen die Ivann regelmatig laten overvliegen om hun gasten een geweldige avond te bieden. Al jaren brengt Ivann een all round repertoire dat bestaat uit engelstalige pop,soul, crooner & evergreens. In samenwerking met goede vriend Steve Willaert heeft hij al enkele pareltjes op plaat gezet.

2015 wordt een nieuwe uitdaging voor Ivann! Zijn eerste Nederlandstalige single zal een feit worden. Hij ontmoette het Hollandse componistenduo John Dirme en Pieter van Schooten. Deze 2 toppers schrijven al enkele jaren o.a. voor Rene Froger, Gerard Joling & Gordon. Er ontstond meteen een muzikale klik tussen hen en Ivann en dit zorgde voor een unieke samenwerking.

Het nieuwe nummer „Ik kan de hele wereld aan” toont aan dat Ivann niet alleen Engelstalig maar ook Nederlandstalig repertoire op het lijf geschreven is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over