Intergalactic Lovers heeft er een fantastisch jaar opzitten met hun tweede album ‘Little Heavy Burdens’ dat alle verwachtingen heeft ingelost en in vele eindejaarslijstjes opduikt.

Ook in 2015 staat er nog veel op de planning met op 8 januari de 3 nominaties voor de MIA’s (Music Industry Awards) :‘beste album’, ‘alterrnative’ & ‘beste groep’. Een week later op 15 januari spelen ze op Eurosonic, het grootste showcase Festival van Europa. Exact een jaar na release van het album spelen ze in een uitverkochte Ancienne Belgique op zaterdag 14 februari.

De groep levert nu de titelsong voor de internationale politieserie The Team. Het betreft het nummer Northern Rd. uit hun meest recente album.

"Het gebeurt niet elke dag dat één van je songs uitgekozen wordt voor de titelsequentie van een internationale productie als The Team," aldus Dennis Van Poucke, de manager van de band. "Dit is de kers op de taart van een succesvol jaar voor Intergalactic Lovers. We zijn verheugd dat we dankzij deze samenwerking ook in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Zweden een breder publiek zullen bereiken."

Naar The Team zullen naar schatting tussen de 7 en de 10 miljoen mensen kijken op de Europese televisiezenders die al verbonden zijn aan de serie: VTM in Vlaanderen, ZDF in Duitsland, ARTE in Frankrijk en Duitsland, SVT in Zweden, DR in Denemarken, SRF en RTS in Zwitserland, en ORF in Oostenrijk.

"We probeerden al lang om Northern Rd. op de begingeneriek van deze serie te krijgen," vertelt Jan De Clercq, gedelegeerd producent van The Team. "Dat was niet evident, want de productie van The Team was in handen van maar liefst 5 producenten verdeeld over evenveel landen. Onder andere de Amerikaanse band The Afghan Whigs was in de running. Maar uiteindelijk beaamden ook de andere producenten dat Northern Rd. veruit de beste keuze was. We zijn er bijzonder opgetogen over. Het is het perfecte nummer bij een overigens bijzonder mooie titelsequentie."

The Team is in de loop van 2015 te zien op VTM en op DVD te verkrijgen bij Lumière.

The Team is een internationale politieserie van vijf producenten en acht televisiezenders uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Oostenrijk en Zwitserland. Eén van de drie hoofdrollen van de reeks is weggelegd voor Veerle Baetens (The Broken Circle Breakdown), samen met de Deen Lars Mikkelsen (The Killing, Borgen) en de Duitse Jasmin Gerat . Andere Vlaamse acteurs met belangrijke rollen zijn Koen De Bouw, Hilde Van Mieghem, Filip Peeters ,Marijke Pinoy en Line Pillet. Ook een groot deel van de crew is Vlaams, en ongeveer 30% van het totale budget komt uit Vlaanderen.

De serie haalt zijn inspiratie uit een recent Europees samenwerkingsverdrag dat politiekorpsen beter bewapent tegen internationaal georganiseerde misdaad zoals drugstrafiek, prostitutie en mensenhandel. Daarvoor kunnen nu zogenaamde ‘Joint Investigation Teams’ (JIT’s) opgezet worden tussen verschillende Europese landen, over de grenzen heen.

In The Team leren we de leden van zo’n JIT kennen: de Belgische Alicia, Harald uit Denemarken en Jackie uit Duitsland. Dit team van experts wordt in het leven geroepen nadat drie lichamen tegelijkertijd gevonden worden in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen. De moorden lijken het werk van eenzelfde dader. Er schuilt echter meer achter deze moorden dan eerst gedacht: ze zijn slechts het topje van de ijsberg. Het JIT moet het opnemen tegen de bikkelharde leider van een gewetenloze Europese criminele organisatie.

The Team is de eerste Europese ‘road movie cop show’ en zal profiteren van Europa’s enorme culturele diversiteit. De serie werd gedraaid in verschillende talen en in vijf landen: België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ze zal niet alleen inzicht bieden in de realiteit van de hedendaagse georganiseerde misdaad, maar ook in de levens achter de misdaden.

Verder bouwend op het succes van de Scandinavische crime series, zal The Team de ‘Nordic Noir’ naar een nieuw niveau tillen, en de kenmerkende stijl en kwaliteit over het hele continent verspreiden. De productie deed daarvoor beroep op heel wat Deens creatief toptalent dat eerder al zijn sporen verdiende in reeksen als The Killing, The Bridge, Borgen en Wallander.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: