The Rock Station Reuver en Conservatorium Maastricht ondersteunen Limburgs poptalent

De komende twee weken worden de vijf finalisten van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit (Nbraska, Jick Munro & The Amazing Laserbeams, Black Velcro, Seymour Sachs en The Anaesthetics) intensief gecoacht. Tijdens de eerste coachingsdag op zondag 25 januari in The Rock Station in Reuver worden de deelnemers vooral op zakelijk vlak bijgespijkerd. De tweede coachingsdag vindt plaats in het Conservatorium in Maastricht op zondag 1 februari. Daar krijgen de deelnemers inhoudelijk feedback op de juryrapporten en gaan ze onder begeleiding van vijf professionele bandcoaches werken aan hun muziek. Stg. Popmuziek Limburg probeert de finalisten met deze coaching zo goed mogelijk voor te bereiden op de finale van de wedstrijd die op zaterdag 21 februari zal plaatsvinden in Muziekcentrum de Bosuil te Weert.

De afgelopen weken vonden verspreid over de hele provincie de vijf voorrondes van de jaarlijks terugkerende popwedstrijd Nu of Nooit plaats. Meer dan 90 popacts schreven zich in voor de competitie, waaruit 25 acts werden geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes. Na afloop van de vijfde en laatste voorronde in poppodium Volt te Sittard werden de vijf finalisten bekend gemaakt. Nbraska (Maria Hoop), Jick Munro & The Amazing Laserbeams (Maastricht), Black Velcro (Maastricht), Seymour Sachs (Sittard) en The Anaesthetics (Venlo) bereiden zich de komende weken voor op de finale in Weert. De twee coachingsdagen worden georganiseerd door Stichting Popmuziek Limburg in samenwerking met The Rock Station en Zuyd Hogeschool om de finalisten optimaal te kunnen ondersteunen.

Tijdens de eerste coachingsdag in The Rock Station te Reuver zal Sander Gommans (After Forever / HDK) de focus leggen op de harde werkelijkheid van de muziekindustrie en zijn ervaring uitwisselen m.b.t. de optredens die hij op o.a. op Pinkpop heeft gegeven. Daarnaast nemen de deelnemers een kijkje in de muziekstudio en krijgen ze uitleg over een goede studiovoorbereiding. Coach Ingeborg Steenhorst legt de finalisten uit hoe ze hun band moeten presenteren aan een boeker, promotor of eigen publiek. De deelnemers krijgen bij dit onderdeel ook feedback op bestaand eigen promotiemateriaal.

De tweede coachingsdag wordt dit jaar bij herhaling gehouden in Conservatorium Maastricht. Het conservatorium beschikt over een grote klassieke afdeling, een jazz/pop afdeling en een opleiding docent muziek. Ondanks de gerichtheid op de internationale beroepssector in de jazz/pop of klassiek stelt het conservatorium graag haar deuren open voor muziek en muziekeducatie uit regio of provincie. Juist deze verbindingen stelt het docenten en studenten in staat om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en aanwezig talent en de ervaring en kennis met elkaar te delen. Nu of Nooit is een uitstekend voorbeeld van het stimuleren van talent en artisticiteit.

De finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit vindt plaats op zaterdag 21 februari 2015 in Muziekcentrum de Bosuil te Weert. Kaarten zijn á €9,- verkrijgbaar via de website www.debosuil.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over