Na de succesvolle editie van 2016 komt het queer festival Strangelove dit jaar krachtig uit de hoek met een affiche vol frivole kunst die les règles du jeu tussen dominantie en overgave meedogenloos blootlegt. Het is een ijzersterk programma geworden, vol nationale en internationale kunstenaars die hun fantasie hebben ontketend om het publiek op de knieën te dwingen. Het centrale thema dit jaar is dan ook POWER/GAME, wat betekent dat u zich kan komen laven aan drie knetterende dagen vol zinnelijke exposities, weergaloze performances, extatische muzikale optredens en een onbeteugelde documentaire.

Prominent aanwezig op het gevleesde programma dit jaar zijn het East London Strippers Collective, Inne Eysermans en electro-duo Hyenaz. Het ethische stripperscollectief ELSC komt niet alleen een optreden van jewelste geven, maar stelt ook hun manifest voor, waarmee ze alle burgerlijke vooroordelen rond strippers genadeloos aan banden legt. Inne Eysermans, muzikale meesteres van o.a. Amatorski, zal de gecensureerde film ‘Un chant d’amour’ van Jean Genet muzikaal tot leven brengen met een compositie van eigen hand. Hyenaz, tenslotte, is een duo dat aan de top van de Berlijnse alternatieve electro-scene staat. Ze brengen een onvergetelijke combinatie van kolkende dance, visionaire kostuums en digitale kunst. Ze zien hun optredens als een daad van politieke en fysieke transformatie en het is dan ook niet verwonderlijk dat ze het voorprogramma van Peaches verzorgden, die hen op haar lijstje van favoriete bands plaatste.

Strangelove verkent de diepe krochten van het menselijk verlangen nog verder met het werk van verschillende andere kunstenaars. Jérôme Clement-Wilz komt zijn documentaire ‘Être cheval’ persoonlijk voorstellen. De Japanse bondage-kunstenares CoCo Katsura zal niet alleen een performance geven, maar ook gewillige toeschouwers in de touwen leggen. Cornelia Van Lierop, grand dame van de Antwerpse underground, leest voor uit ‘La maîtresse du pirate’, een verhalenbundel over de verschillende facetten van het SM-gebeuren en het game-collectief The House of Indie verwelkomt u in de Play zone met queer games. Tenslotte zijn er doorlopend exposities van Valpuri Kalma, Gurshad Shaheman, Inge van den Kroonenberg en Marijs Boulogne.

Ook onze vaste festivalwaarden zijn weer van de partij: het Open Curtain Queer Cabaret en de Queer Shortfilm Selection. Honger hoeft u tijdens uw culturele ontdekkingstocht niet te lijden, want het hele weekend kan u in onze volkskeuken bij voedselcollectieven Planet Ohm, Pilu en Otark terecht voor de lekkerste vegetarische gerechten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over