Titus De Voogdt, Maarten Goffin en Johan Leysen schitteren in internationale cast

Vanaf dinsdag 21 april brengt Eén de meeslepende thrillerreeks The missing, over de verdwijning van een vijfjarige jongetje op vakantie en de zoektocht die daarop volgt.

The missing telt behalve een Brits-Franse sterrencast met James Nesbitt, Frances O’Connor en Tcheky Karyo ook acteurs uit ons land als Titus De Voogdt, Emilie Dequenne, Johan Leysen en Maarten Goffin. De reeks werd volledig in ons land opgenomen en gecoproduceerd door het Belgische productiehuis CZAR TV.

The missing werd eerder al uitgezonden op de BBC en sleepte intussen al twee Golden Globe-nominaties in de wacht. De reeks werd bijzonder lovend onthaald door pers en publiek. Vanaf 21 april maakt The missing zijn debuut op Eén.

Het verhaal

Wanneer het vijfjarige Britse jongetje Oliver Hughes tijdens een vakantie in Frankrijk verdwijnt, begint een zoektocht die bijna tien jaar zal duren. The missing neemt de kijker mee in het hoofd van Olivers vader Tony.

Samen met zijn vrouw Emily en de politie stelt hij alles in het werk om Oliver terug te vinden. Tot alle sporen doodlopen en het koppel alleen terugkeert naar Engeland. Maar Tony blijft verbeten verder zoeken. Het zet zijn relatie met Emily zwaar onder druk, en dreigt op termijn ook zijn eigen leven te verwoesten ...

Cast en crew

Naast acteurs als James Nesbitt, Frances O’Connor en Tcheky Karyo telt The missing ook acteurs uit eigen land. Titus De Voogdt is vanaf de tweede aflevering te zien als Vincent Bourg, een personage dat hij zelf als volgt beschrijft:

"Vincent Bourg is een outcast, verworpen door de maatschappij. Een zwerver. Hij is iemand die ernstige fouten in het verleden heeft gemaakt, en nu probeert om het goed te maken. Niet gemakkelijk voor iemand die verstrengeld is ten midden van een politieonderzoek. Hij doet me denken aan een klein insect dat probeert in leven te blijven in een wereld vol natuurlijke vijanden. Ik denk dat camouflage zijn grootste talent is."

Andere landgenoten in The missing zijn onder meer Emilie Dequenne (te zien in alle afleveringen), Maarten Goffin (afl. 1-4-5-8), Johan Leysen (afl. 1-4-6-8), Hilde Heijnen (afl. 1) en Lotte Heijtenis (afl. 1).

Opgenomen in eigen land

The missing werd volledig in ons land opgenomen. Achter de schermen werkten heel wat Vlamingen mee. Amatorski zorgde met Come home voor de perfecte generiekmuziek.

Eurydice Gysel van CZAR was als Vlaamse producer betrokken bij het project:

"Voor CZAR was het, net zoals de vorige coproductie met Company Pictures en BBC, opnieuw een fantastische samenwerking. Toen ze ons het script voor de nieuwe serie doorstuurden, hebben we onmiddellijk toegezegd.

We zijn ook blij dat Titus De Voogdt, Émilie Dequenne en Johan Leysen grote rollen in de serie hebben. De styling was in handen van Ann Lauwerys. Naast de 120 opnamedagen die in ons land plaatsvonden, zijn er ook veel acteurs en Head of departments uit België afkomstig. De reeks was een overweldigend succes in het Verenigd Koninkrijk en sleepte al twee Golden Globe-nominaties in de wacht. Ik hoop dat de Vlamingen de reeks ook lusten."

The Missing in het Verenigd Koninkrijk

Toen The missing van start ging op de BBC, kwam de anders zo kritische Britse pers superlatieven tekort om de reeks te bejubelen. Vanaf 21 april dwingt The missing ook de Eén-kijkers acht weken lang op het puntje van hun stoel.

  • “Briljante tv die je niet loslaat” - The Guardian
  • “Genadeloos geloofwaardige vertolkingen" - The Independent
  • “Uitermate meeslepend” - The Telegraph

​Aflevering 1: Eden

2006. Het leven van Tony en Emily Hughes verandert in een nachtmerrie wanneer hun vijfjarige zoon Oliver vermist raakt tijdens een vakantie in Frankrijk. Acht jaar later krijgen ze hoop wanneer nieuw bewijs opduikt ...

Aflevering 2: Pray for me

Terwijl Tony en Emily de Franse politie helpen bij de zoektocht naar hun vermiste zoontje Oliver, biedt een mysterieuze weldoener een beloning aan voor de gouden tip. Maar wat zijn de ware bedoelingen van deze geheimzinnige figuur?

DE MAKERS

The Missing is een productie van New Pictures en Company Pictures, in samenwerking met Two Brothers Pictures en Playground. De reeks werd geschreven door Harry and Jack Williams en geregisseerd door Tom Shankland.

De Belgische coproducenten zijn Eurydice Gysel en Koen Mortier voor CZAR, Eén en RTBF en BNP Paribas Fortis Film Finance, dat instond voor een deel van de financiering via de Belgische Tax Shelter. The Missing kwam mee tot stand met steun van het Screen Flanders economisch fonds, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

The missing: op dinsdag om 21.00 uur vanaf 21 april op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: