Stichting Popmuziek Parkstad, Oefenbunker en NIEUWE NOR werken samen in talentontwikkelingsplan

Jonge popmuzikanten in Parkstad krijgen meer kansen om hun talenten te ontwikkelen. Stichting Popmuziek Parkstad (SPP), de Oefenbunker en poppodium NIEUWE NOR gaan gezamenlijk aan de slag met een nieuw plan voor talentontwikkeling in de regio. Het Parkstad Popstad Talentontwikkelingsplan wordt ondersteund door zes Parkstad gemeenten en de Provincie Limburg en sluit aan op bestaande initiatieven.

Drie partijen die actief zijn op het gebied van talentontwikkeling in popmuziek, te weten Stichting Popmuziek Parkstad (Kerkrade), de Oefenbunker (Landgraaf) en poppodium NIEUWE NOR (Heerlen), hebben een gezamenlijk talentontwikkelingsplan opgesteld waarmee ze jonge popmuzikanten in Parkstad meer kansen gaan bieden om hun talenten te kunnen ontwikkelen. Het gezamenlijk plan voorziet in drie stappen en zet in op scouting, begeleiding en doorontwikkeling van poptalenten. Het is een doorlopende leerlijn die gaat van ontmoeting door jonge talenten op de basisschool, leren samen spelen, het opdoen van ervaring via podiumkansen op (eu)regionaal niveau tot een intensieve begeleiding van een volledig jaar op allerlei aspecten van de popmuziek business. Een aantal toptalenten worden in dit jaar als ‘Artist In Residence’ klaargestoomd tot een (semi- )professioneel niveau. Op diverse momenten kunnen de talenten aansluiten op provinciale en landelijke trajecten.

De coördinatie van de uitvoering ligt bij de genoemde drie kernorganisaties onder de vlag van Parkstad Popstad. Uniek aan het nieuwe plan is de intensieve regionale samenwerking, over de gemeentegrenzen heen. Naast de genoemde partijen participeren de muziekscholen, Stichting Muziek-en dansschool Kerkrade (SMK) en SCHUNCK*, als partner in het talentenplan. Ook worden particuliere docenten/organisaties betrokken zoals Popschool Parkstad, Ben Berendsen, Studio Het Podium, David De Haas en Stichting The Keysessions. Gedeputeerde Koopmans van de Provincie Limburg: “Parkstad loopt voorop met deze unieke samenwerking die relevant is voor heel Limburg.” Het talentenplan wordt ook gedragen door o.a. Stichting Popmuziek Limburg aangezien het perfect aansluit bij andere talentontwikkelingsprogramma’s in Limburg.

De projectbegroting van €132.015,- wordt voor een derde gefinancierd door de deelnemende partijen, voor een derde door de gemeente Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, Voerendaal en Onderbanken en voor een derde door de Provincie Limburg.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: