Toen de Canadese schrijver Yann Martel zijn beroemdste en meest bekroonde boek Life of Pi schreef, leek de roman haast onverfilmbaar. Hoe kon zo’n succes, gepubliceerd in meer dan 50 landen, te evenaren zijn op het scherm? En hoe visualiseer je de gedachten van een jongen die samen met een Bengaalse tijger 227 lang alleen ronddobbert op zee?

Op een grandioze manier dus. Ang Lee, de regisseur van ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’, ‘The Wedding Banquet’, ‘Sense and Sensibility’, ‘The Ice Storm’ en ‘Brokeback Mountain’, deed beroep op CGI-techniek en 3D-effecten die zorgden voor een ijzersterke digitale beeldvoering.

Life of Pi sleepte 11 Oscarnominaties in de wacht, waarvan er 4 werden verzilverd: Beste Regisseur, Beste Camerawerk, Beste Special Effects en Beste Soundtrack. Maar liefst 75 andere internationale prijzen volgden. Redenen genoeg dus voor VTM om de kijkers te laten meegenieten van dit visueel hoogstandje op zaterdag 24 januari 2015 om 20.20.

Het verhaal

Suraj Sharma had voor 2012 nooit geacteerd, maar werd op een casting ontdekt door Ang Lee. Zijn hoofdrol als Pi Patel was meteen een schot in de roos. Pi is een 16-jarige jongen die opgroeit in India, maar noodgedwongen afscheid moet nemen van zijn land wanneer zijn vader, de eigenaar van een dierentuin, besluit om te emigreren naar Canada. Niet alleen met zijn gezin, ook met alle dieren uit het park en dus maken ook zij de overtocht op zee mee. Wanneer een verwoestende storm echter toeslaat, zinkt het schip. De enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra, een orang-oetan en een Bengaalse tijger… het begin van een epische en avontuurlijke reis.

Ook voor de kijkers wordt het een magische trip op zaterdag 24 januari 2015 om 20.20 bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over