Ilse DeLange staat op zaterdag 2 februari 2019 in Ziggo Dome, Amsterdam. De zangeres speelt tijdens deze show naast haar bekende hits ook nummers van haar nieuwe selftitled album, dat op vrijdag 31 augustus 2018 verschijnt. Kaarten voor dit optreden zijn vanaf aanstaande vrijdag 25 mei om 10:00 uur te koop.

Na de bekendmaking van een inmiddels uitverkochte clubtour in september en oktober van dit jaar maakt Ilse DeLange begin 2019 haar debuut in de Ziggo Dome met haar grootste eigen show in Amsterdam. 'Na de mooie herinneringen aan de shows in Ahoy en het GelreDome ga ik nu voor het eerst spelen in de Ziggo Dome. Ik kan niet wachten om alle nieuws songs van mijn nieuwe album aan het publiek te laten horen in zo'n mooie en prachtige zaal en kijk er naar uit om er samen met het publiek een onvergetelijke avond van te maken.'

Nieuw album

Op vrijdag 31 augustus verschijnt het langverwachte achtste soloalbum van Ilse DeLange, getiteld Ilse DeLange. Het nieuwe studioalbum verschijnt in het jaar waarin de zangeres het 20-jarig jubileum viert van haar debuutalbum World of Hurt. Het is voor het eerst in zes jaar dat Ilse DeLange, die met The Common Linnets twee internationaal succesvolle albums afleverde, nieuwe muziek uitbrengt. Ilse DeLange is voorafgegaan door de single OK. Ook staat You Are The Reason, het duet met de Engelse zanger Calum Scott op het album.

UItverkochte shows

Naast de al eerder genoemde uitverkocht clubtour staat Ilse DeLange dit jaar ook met twee uitverkochte shows in Koninklijk Theater Carré. De zangeres viert met deze shows op zaterdag 23 en zondag 24 juni het twintig-jarig jubileum van haar debuutalbum World Of Hurt dat in 1998 verscheen. Ze speelt tijdens deze concerten de nummers van het album integraal. Sinds het verschijnen van World Of Hurt is Ilse DeLange één van de meest gerespecteerde en succesvolle vrouwelijke artiesten van Nederland. Haar singles I'm Not So Tough, Miracle, So Incredible en The Great Escape werden enorme hits en ook met haar albums won de zangeres al meerdere prestigieuze awards. Op zaterdag 1 september speelt de zangeres haar enige festivalshow van 2018 tijdens het door haarzelf geïnitieerde festival Tuckerville nabij Enschede. Daarnaast was Ilse DeLange de afgelopen maanden te zien als jurylid van tv-programma The Voice Kids en speelt ze deze zomer een rol in het laatste seizoen van de Amerikaanse tv-serie Nashville.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ilse DeLange
Datum: 
2 februari 2019
Locatie: 
Ziggo Dome, Amsterdam

Reservatie:

Meer over