Om de 2 weken lost ILT een reeks nieuwe namen voor het grootste dance feest van het najaar.

Op zaterdag 8 november wordt Flanders Expo weer de grootste club van het land. De komst van Underworld, Gesaffelstein B2B Brodinski, Klangkarussell, Jeff Mills, Len Faki, Clean Bandit, Jimmy Edgar, DJ Rush en Paula Temple werd reeds aangekondigd. Vandaag worden zeven nieuwe acts aan de affiche toegevoegd: Duke Dumont (live), Dave Clarke, Jamie Jones, The Advent (live), Marco Bailey, Rødhåd en Kr!z. De ticketverkoop voor I Love Techno 2014 is reeds gestart. De affiche wordt snel verder aangevuld.

Over de nieuwe namen

Het wordt op I Love Techno uitkijken naar Duke Dumont. Voor de eerste keer zakt hij met zijn live band naar ons land af. Tot 2012 stond deze Brit vooral bekend als de 'producer's procucer'. Twee EP's vol techno, UK garage & house op het Turbo label van Tiga brachten daar verandering in. De grote doorbraak kwam er met 'Need U (100%)' featuring A*M*E, op zijn eigen Blasé Boys Club label en de hitsingles als 'I Got U' en 'Won't Look Back'. Duke Dumont's debuutalbum verschijnt begin februari.

Dave Clarke behoeft eigenlijk geen introductie. Een uitmuntende dj, curator van verschillende dance podia, radiomaker, hard werkend purist, vooruitstrevend futurist, punk-, electro- en wave liefhebber. Clarke was één van de eersten om de digitale revolutie te omarmen. Hij is 'the baron of techno' wiens 'Red' EP's en debuut 'Archive One' geboekstaafd staan als absolute klassiekers in het techno-genre. Zijn re-release van 'Wisdom To The Wise' verscheen op Boysnoize Records met remixes van onder andere Boys Noize, Marcel Dettmann. Ook gesmaakt: het debuut van zijn nieuwste project 'Unsubscribe'. Dave Clarke is meer aanwezig dan ooit.

Jamie Jones werd in 2011 door het invloedrijke Resident Advisor verkozen tot beste dj ter wereld. Hij wordt algemeen beschouwd als de leider van 'the new sound of house' en geroemd voor zijn live band Hot Natured, zijn label Hot Creations en zijn Paradise events. In minder dan 10 jaar tijd bereikte hij de status van superster dj en evolueerde hij van minimal techno naar een warmere, diepere en meer melodische sound.

The Advent speelt al 20 jaar een belangrijke rol in de ontwikkeling van de techno scene. Cisco Fereira startte zijn carrière als engineer voor o.a. Fingers Inc, Marshall Jefferson en Derrick May. Later volgden releases op labels zoals R&S, Tresor en DJ Gigolos. The Advent is één van de strafste live live-acts in het genre. Ook nationaal talent mag op I Love Techno niet ontbreken. Al dekt die vlag in het geval van Marco Bailey nauwelijks nog de lading. De man reist immers voortdurend de wereld rond. Collega's –zoals Carl Cox– dragen hem op handen. Bailey stond al op alle grote internationale dance events. Bedrock, Intec en Drumcode zijn maar enkele labels waarop Bailey reeds gereleased heeft.

Ook sterk uit eigen land: Kr!z. Hij is resident dj op de Kozzmozz events en runt met Token één van de meest gerespecteerde techno-labels van het moment. In het najaar verschijnt zijn nieuwe labelcompilatie, waarnaar al reikhalzend wordt uitgekeken. I Love Techno houdt de vinger aan de pols en signaleert ook graag talent op de rand van de doorbraak. Noteer met stip het Berlijnse Rødhåd. Een graag geziene gast in techno-instituut Berghain. Rødhåd staat garant voor hypnotiserende dub techno.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
I Love Techno 2014
Datum: 
8 november 2014
Locatie: 
Flanders Expo, Gent

Reservatie:

Meer over