Vandaag werd bekend gemaakt dat Welp, de avonturen horrorfilm van Jonas Govaerts geselecteerd is voor het prestigieuze Internationale filmfestival van Toronto (4 t.e.m. 14 september 2014) en daar midden september zijn wereldpremière kent. Het filmfestival van Toronto behoort bij de belangrijkste filmfestivals wereldwijd naast Cannes, Berlijn en Venetië. Deze Vlaamse horrorfilm is een productie van Potemkino en komt op 29 oktober uit in de Belgische bioscopen.

“We zitten met Welp in de Midnight Madness selectie van het festival, zowat de grootste erkenning die je voor een genrefilm kan krijgen. Ook Calvaire en C'Est Arrivé Près De Chez Vous, twee absolute cultklassiekers, werden destijds voor Midnight Madness geselecteerd. Ik kan me geen betere start voor de internationale en Belgische carrière van de film voorstellen," aldus regisseur Jonas Govaerts.

Ook producent Peter De Maegd is verheugd: “ De wereldpremière in Toronto wordt meteen ook het startschot voor onze Belgische campagne waarin onze Facebook-pagina centraal staat. We kunnen nu al rekenen op een paar duizend enthousiaste fans die bijvoorbeeld onze crowdfunding campagne tot een succes maakten (35.000 euro opgehaald) en ons Welp-bosspel is ook enthousiast opgepikt door jeugdbewegingen. We hebben nog verschillende mooie verrassingen in petto voor onze community”.

In Welp komen de jonge welp Sam en de rest van zijn scoutsgroep terecht in een met dodelijke vallen bezaaid bos, geplaatst door een lokale psychopaat, De Stroper. De film werd geschreven door Jonas Govaerts en Roel Mondelaers en de hoofdrollen worden vertolkt door Stef Aerts, Evelien Bosmans en jonge nieuwkomer Maurice Luijten. Director of Photogrtaphy is Nicolas Karakatsanis, die ook al het camerawerk voor The Drop van Michael Roskam met oa. Matthias Schoenaerts, verzorgde.

De film Welp is een productie van Potemkino en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Telenet , 2BE, Kinepolis Film Distribution, Submarine, BNP Paribas Fortis Film Finance, Wallimage/Bruxellimage, het Nederlands Film Fonds, Kinology en Crowdfunding. KFD brengt de film met Halloween (29/10/2014) uit in de bioscoop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: