Horror is de laatste jaren terug in. We zien het duistere steeds vaker opduiken in de populaire cultuur. Kijk maar naar het recente succes van het theatergezelschap Abattoir Fermé – die met hun huiveringwekkend toneel onder meer de Vlaamse cultuurprijs binnenhaalden – of de grote belangstelling voor horror-blockbusters als de ‘Paranormal Activity’-films.

Horror spreekt een van onze basisemoties aan, een emotie gelinkt aan ons oerinstinct om te overleven: angst. En laat angst nu net het mechanisme achter het horrorgenre zijn. Of het nu de angst is voor het ontdekken van een boeman onder ons bed, het aantreffen van een buitenaards wezen tussen het koren of het verliezen van een ledemaat onder een botte guillotine: horror is een krachtige drug die ons de stuipen op het lijf jaagt maar ook laat schuddebuiken van plezier.

Want horror is vooral ook plezant. Lachen ligt ontzettend dicht bij griezelen: we lachen de horror weg om de gruwel op de bühne of het witte doek te kunnen verdragen.

De Warande verandert met de hulp van MOOOV een weekend lang in een horrortempel. We presenteren horrorfilms, beeldend theater, death metal aerobics, een screaming box, een black & death metal festival… en bloed. Veel bloed.

Je kan hier de programmafolder doorbladeren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Horrorfestival
Datum: 
29 januari - 1 februari 2015
Locatie: 
De Warande, Turnhout
Meer over