Het is alweer even geleden maar HiNDU NiGHTS is terug. Fully loaded! En voor de allereerste keer zullen ze een editie opdragen aan iets heel bijzonders dat precies 50 jaar geleden gebeurde. 1967

1967 was het jaar van San Francisco, LSD, hippie culture, free love, alternatieve levensstijlen, protest tegen de oorlog (en STD's). Het was het jaar waarin Jim Morrison gearresteerd werd nadat hij de politie uitdaagde en waarin Che Guevara onfortuinlijk om het leven kwam. Maar het was vooral een jaar van heel, veel goede muziek: The Beatles, The Doors, Pink Floyd, The Rolling Stones, The Velvet Underground, Beach Boys, The Kinks, Scott McKenzie, Small Faces en The Monkees. Stuk voor stuk lanceerden ze dat jaar enkele van hun beste albums. Hun muziek was de inspiratiebron voor enkele van de fijnste bands die devolgende 50 jaar in hun voetsporen traden: van Oasis over Kings of Leon tot Arctic Monkeys en Alt J.

Ze zullen dit buitengewone jubileum vieren door de beste nummers uit dat legendarische jaar te combineren met het beste dat rock 'n roll sindsdien heeft voortgebracht.

En ook al haten ze eigenlijk dress codes, een beetje verkleden heeft nog nooit iemand pijn gedaan. Kleed je daarom alsof het 1967 was …

LiVE MUSiC

Tokota

Tokota is een Gentse pop rock band die fijne melodieën bewerkt volgens de traditie van de jaren ’90: speel ze luid maar hou het mooi en zacht. Bijtende gitaren vergezeld van kusjes en likjes maken deel uit van hun kenmerkende sound. Er gingen al enkele jaren vooraf aan hun finale plaats op Humo’s Rock Rally uit 2006 toen ze de eerste Tokota EP uitbrachten met zes nummers waaronder de single ‘All So Clear’. Tegen het eind van dit jaar mogen we hun eerste full-length album verwachten.

Louie Louie

Louie Louie is een sixties cover band, die de gouwe oudjes uit de gouden jaren van de psychedelische pop muziek terug tot leven brengt. Zij gieten de gin in jouw tonic, stoppen de paddestoelen in je saus en de space in je cake. Ze spelen luid, ruw, euforisch en met passie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over