Met meer dan 40.000 bezoekers over vijf dagen was Boomtown 2017 een topeditie. De zon scheen en vijf dagen lang vond het publiek de weg naar de vier podia van hét alternatief muziekfestival op de Gentse Feesten.

  • Vier keer stond de Kouter vol voor de gratis concerten
  • Twee maal een uitverkochte Opera
  • Drie maal een uitverkochte Handelsbeurs

Herbekijk alle 2 Meter Sessies op Boomtown 2017

Boomtown experimenteert graag met nieuwigheden en enkele weken terug kondigden we trots een nieuw podium aan. Tien 2 Meter Sessies later maken we de balans: we willen meeeeeeeeer!!! Alle akoestische sessies waren ronduit indrukwekkend! Ibis Hotel Opera was dé te ontdekken plek van de Gentse Feesten en na enkele dagen was het er een gezellige drukte. Met dank aan Jan Douwe Kroeske om een fantastische gastheer en presentator te zijn. Herbekijk alle 2 Meter Sessies op Boomtown via deze link.

Na Boomtown mag iedereen op vakantie. Maar vooral deze vier geluksvlogels, dankzij Joker!

Joker, de meest avontuurlijke reisorganisatie van‘t land, is meteen ook de groenste! Dat bewijzen hun prijzenkast (5x “Meest Duurzame Touroperator van het Jaar”) en de internationale labels die op hun borst prijken: World Animal Protection en, als eerste Belg, het strenge Travelife. Joker neemt in België met 80 anderen het voortouw bij het realiseren van de SDG’s (Sustainable Development Goals), wat alvast felicitaties van Ban-Ki Moon opleverde. Een pionier die erin gelooft dat niet alleen wijzelf beter moeten worden van reizen, maar in één klap ook anderen een beter leven moet opleveren. Dat dit geen zeemzoete visie of pure greenwashing is, bewijst dit trotse overzicht van hun 14 duurzame inspanningen en principes!

In aanloop naar Boomtown lanceerden we een prijsvraag. De winnaar van een reiswaardebon van €500, die ook het best antwoordde op de schiftingsvraag (580 inzendingen!) is Heleen De Jonckheere. De drie winnaars van een reiswaardebon van €250 zijn Filip Creyns, Bjorn Baecke en Hannah Tönissen. Proficiat en safe travels!

BoomPas krediet opvragen in enkele muisklikken

Surf naar www.boompas.be, registreer jouw BoomPas, bezorg je rekeningnummer en krijg enkele weken later het overgebleven krediet terug gestort (voor bedragen vanaf 5 euro is er een transactiekost van 2 euro). Doe dit voor 3 september! Resterend krediet blijft niet geldig tot volgend jaar maar wie z’n BoomPas bijhoudt kan die volgend jaar wel aan de BoomPasbalie inruilen voor een nieuwe en bespaart moeder aarde zo een lapje plastic.

Het winnend idee voor een duurzaam Boomtown in 2018 is...

Boomtown neemt al veel duurzame initiatieven maar straffe ideeën zijn steeds welkom. Enkele weken voor het festival lanceerden we een oproep op zoek naar hét haalbare idee dat Boomtown in 2018 nog duurzamer kan maken. De winnaar luistert naar de mysterieuze naam ‘Wilma en de Vogels’. Zij overtuigde ons dat het afschaffen van plastic drinkrietjes, hoewel het een kleine ingreep lijkt, best een grote impact kan hebben als we het met veel doen. Ze zet daar ook zelf een actie rond op en heeft een website waarop ze toffe verhalen deelt. Dat zien we graag en daarom staat Wilma als eerste op de gastenlijst voor alle concerten in de Handelsbeurs op Boomtown 2018!

Fest Forward >>> Hoe ziet Boomtown er uit in 2030?

Ben je benieuwd hoe het (stads)festival van de toekomst er uit ziet? 15 jongeren tussen 18 en 30 jaar werkten op Boomtown onder begeleiding van coaches van Mediaraven aan een onderzoek... Op www.festforward.be verzamelen ze hun indrukwekkende resultaat! Boomtowners van alle slag werden geïnterviewd, zelfs de artiesten ontsnapten niet aan de camera. Fest Forward vond plaats met de steun van Alles Kan, de projectsubsidie voor jongereninitiatieven in Gent. Ben je zelf tussen 18 en 30 jaar en zoek je ondersteuning voor een project? Check www.alles-kan.be

En last but not least: een heel dikke merci aan onze fantastische medewerkersploeg. Zonder jullie, geen Boomtown. We zien jullie allemaal graag, stuk voor stuk voor stuk. Merci!

Tot volgend jaar op Boomtown 2018! (17-21 juli!)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over