Tijdens het weekend mengt zich vaak een ander soort automobilisten in het verkeer, dikwijls met een andere mentaliteit. Chauffeurs die er een weekendje op uit trekken, gaan winkelen, vrienden bezoeken of een stevig feestje willen bouwen: allemaal maken ze gebruik van de autosnelweg. Ook de Federale Wegpolitie is op vrijdag, zaterdag en zondag in weekendmodus: alert en op het ergste voorbereid. Luk Alloo volgt hen op donderdag 30 oktober 2014 tijdens hun interventies.

Want in het weekend kan werkelijk alles gebeuren. Van zorgeloze interventies tot onrustwekkende en gevaarlijke acties. In de negende aflevering van Alloo bij de Wegpolitie zien we hoe twee Nederlandse jongedames zonder benzine vallen, maar keurig geassisteerd worden door de arm der wet. Even later breekt echter paniek uit wanneer er een oproep binnenkomt over een kop-staartbotsing op de autosnelweg waarbij vijf voertuigen zijn betrokken. De wegpolitie rijdt er met een snelheid van 220 km/u naartoe om erger te voorkomen.

Het weekend staat helaas ook synoniem voor weggebruikers die onder invloed van alcohol achter het stuur kruipen. Een dronken vrouw zwalpt op de ring van Antwerpen, wordt uit het verkeer geplukt en meegenomen naar het politiekantoor. Alloo is ook aanwezig tijdens de achtervolging van een chauffeur die aan een politiecontrole probeert te ontsnappen. De wegpolitie probeert de man te klissen en rijdt hem midden op de autosnelweg klem met vijf voertuigen. De snelweg staat even stil voor de indrukwekkende interventie.

De volledige aflevering van Alloo bij de Wegpolitie kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: