Het VAF (Vlaamse Audiovisueel Fonds) heeft vandaag bekendgemaakt welke televisieprojecten steun krijgen. De Eén-reeks Tabula rasa krijgt productiesteun, Tytgat Chocolat krijgt ontwikkelingssteun en de tweede reeks van het internationaal gesmaakte Salamander kan een beroep doen op scenariosteun.

Olivier Goris, netmanager Eén: "Goede fictie van eigen bodem heeft altijd een belangrijke plaats gehad in het aanbod van Eén. Ook in de toekomst willen we hierop blijven inzetten. Daarom zijn we heel blij met de steun van het VAF, die het ons mogelijk maakt om deze drie prachtige nieuwe projecten verder te realiseren."

De nieuwe Eén-reeks Tabula rasa, een fictiereeks gemaakt door Caviar, krijgt productiesteun. Veerle Baetens en Malin-Sarah Gozin nemen het scenario voor hun rekening en Veerle Baetens vertolkt ook de hoofdrol. Kaat Beels en Jonas Govaerts regisseren. Tabula rasa is een psychologische thriller over een jonge vrouw met geheugenverlies, die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. De reeks wordt ten vroegste in 2016 uitgezonden op Eén.

Het productiehuis deMENSEN krijgt ontwikkelingssteun voor Tytgat Chocolat (werktitel). Tytgat Chocolat is een road-movie en love story over een groep inpakkers bij een Vlaams chocoladebedrijf genaamd Tytgat Chocolat. Wanneer één van hen, een meisje van Kosovaarse origine, terug uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, reizen haar vrienden haar achterna onder leiding van de dolverliefde Jasper. De reeks wordt gemaakt in samenwerking met Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een mentale handicap. De reeks wordt geschreven en geregisseerd door Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater Stap, en Filip Lenaerts.

Skyline Entertainment vroeg en kreeg ten slotte scenariosteun voor een tweede reeks van Salamander. De razend spannende eerste reeks, met Filip Peeters in de hoofdrol, kon zowel in eigen land als internationaal op bijzonder veel interesse en waardering rekenen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: