Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 maart 2015 wordt er opnieuw ‘geschlagerd’ in Hasselt. Met Christoff, De Romeo’s, Laura Lynn, Matthias Lens, Luc Steeno, Willy Sommers, Sam Gooris, Yves Segers en Sandra Kim op de affiche belooft Het Schlagerfestival 2015 nu al een topeditie te worden. Nog meer namen volgen. Want Het Schlagerfestival is aan zijn tiende jaargang toe en dat zal het publiek geweten hebben. De organisatoren trekken in de Ethias Arena alle registers open, ook op muzikaal vlak!

Voor Laura Lynn wordt deze editie best wel bijzonder, want net als Het Schlagerfestival mag zij als schlagerkoningin tien kaarsjes op de taart uitblazen. Laura Lynn was er op de eerste editie in 2006 bij met ‘Je hebt me duizendmaal belogen’, haar megahit die meteen een klassieker in het schlagerrepertoire werd. Haar levenspartner Matthias Lens debuteerde op Het Schlagerfestival met The Sunsets in 2010 en was een jaar later ook weer van de partij. Matthias bouwt nu solo als zanger-accordeonist zijn carrière uit.

Of hij op z’n ‘Basketsloefkes’ komt weten we niet, maar met ‘Marijke’ en ‘Laat het gras maar groeien’ haalt de sympathieke spring-in-‘t-veld Sam Gooris iedereen uit zijn stoel. Ook met feestbeest Yves Segers, die scoorde met ‘Ik schreeuw het van de daken’, ‘Café De Zwaan’ en ‘Een beetje gay (dat is okay)’, is het weer bingo!

Met Willy Sommers is het uit volle borst meezingen met klassiekers als ‘Zeven anjers, zeven rozen’, ‘Laat de zon in je hart’, ‘Het water is veel te diep’ en ‘Als een leeuw in een kooi’. Luc Steeno leverde met o.a. ‘Hij speelde accordeon’, ‘Ik mis je elke dag’ en ‘Mooi zijn alle vrouwen’ fantastische ambiancenummers af. Met hem wordt de link gelegd naar een bijzondere gaste die voor het eerst op Het Schlagerfestival haar opwachting maakt. In 1989 zong Luc Steeno ‘Bel me, schrijf me’ met Sandra Kim, onze eerste en nog altijd enige Songfestivalwinnares en tegelijk ook de jongste artieste ooit (ze was 13 !) die de internationale liedjeswedstrijd won. Het jaartal is misschien al vergeten (1986) en ook het land waar zij zegevierde (Noorwegen), maar haar liedje ‘J’aime la vie’ staat voor altijd in ieders geheugen gegrift.

De ambiancemeter piekt nog hoger wanneer Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi, alias De Romeo’s, het podium betreden. Voor het publiek is dit het signaal om uit de stoelen te springen en de polonaise aan te vatten. En dan is er natuurlijk ook nog de onvolprezen schlager- en polonaisekoning Christoff, die sinds 2007 geen enkel Schlagerfestival heeft gemist. De populaire en charmante Oost-Vlaming is zo populair dat hij zowel in 2012 en 2013 als in 2014 werd uitgeroepen tot Beste Mannelijke Artiest tijdens de uitreiking van de Radio 2 Zomerhit. Ook in Hasselt hangt het publiek weer aan zijn lippen wanneer hij op de jubileumeditie zijn klassiekers inzet.

“We gaan het eerste Schlagerfestivaldecennium vieren met alle mogelijke toeters en bellen. Visueel wordt dit een bijzondere show. Gene Thomas neemt opnieuw de presentatie voor zijn rekening. Muzikaal kunnen we rekenen op ambiancemakers bij uitstek. Maar daar blijft het niet bij”, klinkt het uit de mond van de organisatoren PSE-Belgium en Medialaan. “In het kader van onze zogenaamde verbredingsoperatie plannen we nog de aankondiging van twee extra namen. Dit zijn dus niet zozeer schlagerzangers, maar wel artiesten die dankzij opzwepende hits ook bijzonder populair zijn geworden.Tot slot verklappen we dat we voor het publiek een belangrijke rol wegleggen. De bezoekers zullen suggesties kunnen doen over de invulling van het muzikale programma. Het tiende Schlagerfestival moet een enorm volksfeest met heel veel grote verzoeknummers. Dat wordt ons cadeau aan de vele trouwe Schlagerfestivalfans!”

Het Schlagerfestival, tiende editie, op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart om 20.30 uur en zondag 29 maart om 15.00 uur in de Ethias Arena Hasselt. Kaarten van 37,50 en 41,50 euro, ook voor ambianceplaatsen op het middenplein, via www.hetschlagerfestival.be,www.ethias-arena.be en www.teleticketservice.com, telefonisch via 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.), voor grotere groepen vanaf 50 personen via het nummer 070/223.193 (max. 0,30 euro/min.), of ga langs bij Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1 te Hasselt (open ma-za 09.30-19.00 uur). Voor groepen zijn er aantrekkelijke kortingen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Het Schlagerfestival 2015
Datum: 
27 t/m 29 maart 2014
Locatie: 
Ethias Arena, Hasselt

Reservatie:

Meer over