De 31ste editie van Suikerrock staat voor de deur en het belooft opnieuw één groot feest te worden. Met headliners als o.a. Black Box Revelation en koning van de punkrock Iggy Pop op vrijdag, Bazart en Lost Frequencies op zaterdag en Status Quo en Zucchero op zondag, heeft Suikerrock opnieuw een stevig mooie line-up.

Kom naast deze straffe artiesten ook genieten van pure culinaire verwennerij: een overheerlijke pannenkoek, wafel of Suikerrock-Bol uit onze befaamde Sweets Stand, een lekkere Würst van Jeroen Meus of een pak verse frietjes. Of stop gerust even bij één van onze 20 foodtrucks.

Mis Suikerrock niet en koop vandaag nog je tickets. Combi-tickets, dagtickets, Kids tickets en Family tickets zijn beschikbaar via de Suikerrock ticketshop en Ticketmaster. Vergeet ook niet je drinks/food jetons in voorverkoop aan te schaffen!

Iggy Pop, vrijdag 28 juli exclusief op de Grote Markt van Tienen!

Er is een reden waarom Iggy Pop als de ‘godfather’ van de punk beschouwd wordt: Zowat elke punkband heeft in de voorbije 40 jaar bewust of onbewust iets ‘geleend’ van hem en van The Stooges.

James Osterberg, uit Michigan, ‘Iggy Pop’ voor de vrienden, beroemd en berucht als podiumbeest en tourend tot hij erbij neervalt (en daarna gewoonweg terug opstaat!). Hij was reeds punk en grunge nog voor die woorden uitgevonden waren en synoniem werden voor respectievelijk hanekammen, veiligheidsspelden, houthakkershemden en gescheurde jeans. Zeventig gaat hij worden, straks in april, maar dat belet hem niet om Tienen nog één keer helemaal naar de Filistijnen spelen, zoals hij dat zo verschrikkelijk makkelijk kan. Zijn waanzinnige combinatie van poëzie, humor en rock’n roll overgoten met een punksaus, moet je trouwens als rechtgeaarde muziekliefhebber ooit live meegemaakt hebben.

Iggy Pop heeft nooit willen weten van aanpassen, doet nog steeds in ontbloot bovenlijf waar hij zin in heeft en graait compromisloos uit een doos van albums die hij zelf en met een trits van vrienden samenschreef. Daarbij was de meest geroemde samenwerking die met David Bowie voor zijn eerste twee soloalbums. Met The Stooges en solo kan hij prat gaan op een indrukwekkende lijst klassiekers waaronder ‘I wanna be your dog’, ‘1969’, ‘Lust for life’, ‘The Passenger’, ‘Real wild child’ en zijn meest poppy nummer ‘Candy’ (met Kate Pierson).

Samen met The Stooges werd hij in 2010 nog opgenomen in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame, maar solo is Iggy Pop eigenlijk gewoon op zijn best, en kent hij live zijn gelijke niet. Dat bewees hij vorig jaar nog op Rock Werchter waar hij ‘Post Pop Depression’ kwam voorstellen, zijn laatste album dat een nauwe samenwerking werd met Josh Homme van Queens Of The Stone Age.

Iggy Pop, vrijdag 28 juli exclusief op de Grote Markt van Tienen!

Mis dit unieke concert van Iggy Pop op Suikerrock niet en koop vandaag nog je tickets via de Suikerrock ticketshop en Ticketmaster.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over